Friday, 30 March 2018

UPDATED COD AREA - Premium Beautiful Expert Hani Saufi

PERHATIAN GOJES LADIES AREA MELAKA + NILAI + BANGI


Sempena minggu akhir harga lama HERBA MAHARANI hani dah siap-siap recruit runner area Nilai dan Bangi tau 😁

Self pick-up Area sana dah available gaiss! 😍

Sebab sebelum-sebelum ni ramai wanita yang memang mementingkan kesihatan luar dalam berebut-rebut nakkan herba maharani ni piyem hani nakkan COD area sana. Sooo this is it!

COD & SELF PICK-UP AREA MELAKA
(By Hani myself) 

SELF PICK-UP UKM & USIM (FREE)
(By my trusted agents/runners)

Sementara stock masih ada 😉
FREE GIFT (produk pebret miss fazura) menanti anda!

Boleh wasap hani tanpa save contact, 👇

www.wasap.my/60195718408

#MaharaniMelaka #MaharaniNilai #MaharaniBangi #HerbaMaharani

Thursday, 8 March 2018

MARINE ESSENCE PENIPU


MARINE ESSENCE PENIPU???!

Sungguh ke niii Hani???


Yup! Marine Essence memang PENIPU. Sebab Marine Essence lebih baik dan lebih elok malah lebih berkesan daripada jenama-jenama terkemuka yang lain.

Kenapa MARINE ESSENCE? Bukan jenama-jenama terkemuka yang lain Hani?

Honestly, Hani dari kecik dulu memang problem kulit SATU BADAN termasuklah MUKA. Susah jugak kulit je perasan kaya tapi sendiri tak kaya nih tau. Nak beli sabun mandi pun jenuh memilih. Macam-macam Hani cuba dulu tapi semuanya kurang sesuai. End up kulit naik ruam naik gatal-gatal dan HITAM bila digaru.


You olls bayangkan lah betapa susahnya hidup masa tu. Larat ke asek nak guna Sebamed je untuk satu badan? Untuk muka je okay lah lagi kan. Sampai laah munculnya produk Lifebuoy. Tau Lifebuoy kan? Haa Lifebuoy ni pun Hani sesuai pakai yang kaler purple (Yogurt Moisture kalo tak salah). Yang lelain tak sesuai. Dah cuba Dettol, Protex, Antabax segala mak nenek sabun anti-bacteria lah tapi semuanya buatkan kulit Hani bertambah kering dan kering.



Early 2014 gituu, since Hani dah belajar dan dah ada duit poket sendiri sikit-sikit mulalah pengembaraan mencari sabun yang sesuai. Hani memang bertuah dan bernasib baik sebab ditemukan dengan sabun hijau ajaib Marine Essence. Ni yang ikhtiar pitis sendiri lah tau, yang parents Hani belikan sabun bermacam jenis tu memang semua dah cuba (sabun kunyit, sabun bidara, sabun serai, sabun pegaga, sabun beras, sabun susu kambing) tapi tak sesuai jugak.

Memula coba seketul je Marine Essence ni, tapi hasilnya memang WOW! So repeat lagi seketul Marine Essence. Oh yaaa, seketul tu tahan sebulan sebab Hani potong kekecik.

Apa yang WOW tu Hani?

-          Kulit badan dah tak kering lagi. Moist moist jek.
-          Gelap-gelap kat celahan-celahan (pelipat, ketiak, siku, lutut, leher, peha) MAKIN PUDAR!
-          Parut-parut lama (bekas garu) MAKIN PUDAR.
-          Bau badan natural, berpeluh pun TAK BUSUK macam selalu.
-          No more deodorant! (masuk ketul ketiga Hani pakai sabun Marine Essence ni)
-          Jerawat belakang badan HILANG.
-          Ruam-ruam panas dah susah nak naik lagi.

Haa take note disini ye gaiss. Sabun Marine Essence ni BUKAN UNTUK PUTIH tau. Tapi untuk KULIT yang SIHAT & LEMBAB. Kang nanti you olls dah coba berketul-ketul tapi tak mutih-mutih you olls ngamuk pulak. Tapi kan, kalo you olls tu bukannya berkulit jenis gelap Cuma gelap ituu datang dari sunburn atau KERAK DAKI, makaa in sya Allah tona warna kulit you olls akan kembali cerah seperti asal!



Antara bahan aktif (active ingredients) yang terkandung dalam rangkaian Marine Essence Bamboo Salt ni ialah :


Gliserin (Glycerin)
-          Tidak mengeringkan kulit.
-          Berupaya untuk menarik kelembapan dari udara ke dalam kulit.
-          Pelembap kulit yang terbaik.

Ekstrak liquorice (liquorice extract)
-          Mencegah pigmentasi kulit.
-          Mengurangkan perubahan warna kulit.
-          Memudarkan bintik-bintik hitam pada kulit.

Vitamin E
-          Anti-oksidan (anti-oxidant)
-          Anti-penuaan.
-          Sangat berkesan untuk memperbaharui kulit rosak.
-          Menyembuhkan kulit bermasalah.

Minyak tea-tree (tea-tree oil)
-          Anti-bakteria
-          Anti-kulat (anti-fungus)

Pheno-SFE (Ekstrak The Pu-erh)
-          Terkenal dengan anti-oksidan.
-          Terkenal sebagai anti-penuaan.
-          Terkenal dengan sifat pemulihan bagi menghapuskan radikal bebas (free-radicals) yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.

Aloe vera
-          Berkebolehan untuk menyembuh merangsang pembaharuan sel-sel kulit baru pada bahagian sel kulit yang bermasalah.

Garam buluh (Bamboo Salt)
-          Kaya dengan mineral & anti-oksidan.
-          Anti-bacteria
-          Anti-allergy
-          Anti-keradangan


Penting tau you olls untuk kenal pasti setiap ingredients (bahan-bahan) dalam setiap produk yang you olls pilih. Bukan apa, seperti yang pernah diviralkan sebelum-sebelum ni kan paraben & sodium lauryl sulphate tak elok untuk kulit. So sebab tu kena perati betul-betul ingredients dalam tiap produk yang you olls pakai. Tak kisahlah produk muka ke wajah ke badan ke rambut ke.













Oh yesssss, sebelum Hani terlupa, kesemua rangkaian produk Marine Essence Bamboo Salt ni BEBAS bahan kimia berbahaya seperti PARABEN + SLES + SOAP. Sebab tuu kalo you olls pernah coba produk ni you olls akan perasan yang produk Marine Essence ni kurang berbusa (berbuih). Even Marine Essence kurang berbuih, tapi power dia memang WOW jugak lah!


BEBAS SOAP (SOAP FREE)
BEBAS PARABEN (PARABEN FREE)
BEBAS SLES (SLES FREE)


You olls bertuah sangat tau.


Sekarang ni Rangkaian Set Marine Essence ni dah pelbagai. Antaranya ialah :


·         Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Beauty Bar (sabun ketul)
·         Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Body Wash (sabun liquid)
·         Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Body Scrub (skrub badan)
·         Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Shampoo (shampoo)
·         Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Conditioner (perapi shampoo)
·         Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste (ubat gigi tanpa fluorida)


Dolu-dolu back in 2014 rangkaian Marine Essence Bamboo Salt ni Cuma ada beauty bar, body wash, shampoo dan ubat gigi je. Nah, sekarang COMPLETE SET PENJAGAAN DIRI KHAS BUAT YOU OLLS.

Actually, yang Hani tulis kat atas pepanjang nih Cuma lah general details regarding Marine Essence Bamboo Salt products

In case you olls nak tahu further details (lebih lanjut) you olls harus lah rajin-rajinkan jari tu click kat tab Marine Essence kat ataaaas sekali page ni yeh. Hani share semua situ.

Till then gaiss ~