Monday, 5 February 2018

Bridal Terbaik Utara - Terinai Klasik Galeri Pengantin Pilihan Premium Beautiful Expert

Nak TUNANG?

Nak NIKAH?

Nak BERSANDING?

Le Familiaa ~ 

Nah, Hani berbesar hati share dengan you olls the best bridal + wedding planner ever yang Hani pilih time Majlis Resepsi Hani & Syuaib Oktober 2017 lepas.

Faham faham je lah sekarang ni kan, nak bersanding pun risau sebab banyak sangat scammers kat luar sana tak habis habis mencari mangsa. Dahla bertahun kita kumpul duit nak kahwin, alih alih lesap macam tu je 
Naudzu billahi min dzalik!

Ni haa Official FB Terinai Klasik Galeri Pengantin

Terinai Klasik Galeri Pengantin

Lokasi : Medan Perniagaan Pauh Jaya (Opposite dengan Mydin Mall Bukit Mertajam)

Contact number : 011-12561801 (Kak Yatie)


Kenapa Hani cakap this is THE BEST BRIDAL & WEDDING PLANNER?

Well, kalo you olls nak cari bridal atau wedding planner kan, criteria apa paling penting?

Budget?

Busana?

Pelamin?

FREE GIFT?

Reliable person in charge?


Haa SEMUA YANG HANI LIST KAT ATAS TU MEMANG INCLUDED PACKAGE dengan bridal ni okehh!


1) Budget

Budget MEMAAANGG tersangat berpatutan, depends on your budget, bagitau ja Kak Yatie takyah segan silu (macam Hani yang 100% guna saving sendiri tanpa Pa&Ma ni memang sengkek lah) sebab Kak Yatie sangat sangat memahami orangnya. Then dengan budget you olls tu Kak Yatie akan consult us THE BEST pakej apa yang sesuai dengan you olls. 

Oh yaaaaaaa, Kak Yatie punya taste sangat baik & cantik tau! Kreatif melampau pulak tu. Memang best sangat dapat sentuhan dari Kak Yatie! Love you Kak Yatie, moga dilimpahkan rezeki seluasnya oleh Allahu Razzaq!


2) Busana
Hani dapat SEPASANG baju baru design & colour sendiri! 

Part paliiiingggg Hani loikeee love love love ialah BUSANA RAJA SEHARI!
Kenapa tau Hani suka sangat, sebabnya dengan Kak Yatie ni kita boleh request nak design macam mana sekalipun. Just bagi gambar busana yang kita kenan then in sya Allah Kak Yatie akan usahakan 70%-90% sama dengan gambar. 

Pemilihan colour pun sama, memang Kak Yatie akan consult kita habis habisan nak match macam mana segalanya lah senang cakap. Korang pun kenal kan seketul Hani ni memang zero bab bab busana ke bergaya ke colour match ke apa ke suma tak reti, maka memang Hani serah 100% ke Kak Yatie semuanya. Hani just bagi gambar dress yang Hani kenan & colour apa Hani nak kat Kak Yatie, then Kak Yatie berehkan semua dan opkoslah Hani sangat berpuas hati!



3) Pelamin
Cantik! Lembuut je mata tengok. Match sangat dengan baju pengantin yang terang tu kan.

Pelamin pulak you olls boleh decide & choose nak macam mana, in sya Allah Kak Yatie akan usahakan bergantung pada budget you olls lah kan. Ukur pelamin dengan duit poket sendiri tau, kang viral pulak kes you olls budget RM200 nak pelamin macam Yuna tuh! Adoilaa.



4) Free Gift
Free Gift kek dua tingkat

FREE GIFT?
Haa time Hani bersanding haritu memang Kak Yatie ada bagi Free Gift tau. Mungkin lain pakej/orang lain bentuk free gift nya. Macam Hani, Hani dapat KEK DUA TINGKAT FOR FREE! Dan kek nya sedap okay! Alhamdulillah, cut budget lagi untuk sesi potong motong kek. Asalnya, sesi potong motong kek memang takdak dalam majlis Hani sebab nak cut budget. Rezeki Hani dapat free, sebat je laah!



5) Person in Charge
Ni laa Kak Yatie

Paling penting mestilah Person in Charge (Kak Yatie) kan. Yelah kita nak buat majlis mestilah nak semua pihak berpuas hati. Untuk kes Hani ni, you olls bayangkan lah Hani stay in Nilai, Negeri Sembilan dan Kak Yatie pulak kat Perai, Pulau Pinang. UTARA - SELATAN BEB! Makanya semua diskusi hanyalah melalui phone calls & wasap. Hani jumpa face-to-face dengan Kak Yatie for the first time cuma seminggu sebelum majlis tau. Tu pun untuk fitting baju. Apapun Alhamdulillah Allah izinkan semuanya lancar.

In sya Allah memang berbaloi baloi you olls service dari pihak Terinai Klasik Galeri Pengantin ni.

Selain tu, koleksi busana raja sehari yang dah ready made & available kat kedai ni pun banyaak dan semuanya cantiks cantiks sangat!

You olls singgah tau Official FB Terinai Klasik Galeri Pengantin (klik je link kat bawah ni)

https://www.facebook.com/terinaiklasik.galeripengantin

Nak ushar2! Nak lebih real boleh direct contact Kak Yatie ye. Fast response Fast reply for whatsapp!



Daaaaa....
Hani share some of the photos throughout the day dengan you olls!


In Laws ~



Megat's Family ~



 Naik kan? Colour baju dengan pelamin tu memang kena sangat.


Bersama Azie (Feeyany Exquisite) merangkap MUA bertanggungjawab untuk Majlis Nikah & Majlis Sanding Hani in 2017



Bersama Abang Maduu ~ dari Gerai Ayaq Madu Terlajak Laris



Dedicated photographer - Eddy Adzha my former schoolmates.



Tak termampu nak outdoor shoot dah. Ni cuma kat luar Dewan LPPKN Bertam. 


 Psstttt! WAJIB sarung korset Premium Beautiful supaya tak lenguh & sakit badan sepanjang majlis. Premium Beautiful ni sangat sangat membantu untuk pelihara posture badan kita sepanjang masa!


Incek S dah penat sangat tu sebab dia baru habis berkursus seminggu sebelum majlis di Shah Alam




Alhamdulillah thummal hamdulillah ~


Selesai Majlis Resepsi pihak perempuan bertarikh 14 Oktober 2017 bertempat di Dewan Pusat Keluarga LPPKN Bertam, Pulau Pinang.

Jutaan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan majlis serba simple kalini.

Dan terima kasih kepada yang sudi hadir!
Love you olls!

Maaf dengan segala kekurangan dari pihak Hani & keluarga ~

Till then ......


No comments:

Post a Comment