Tuesday, 31 October 2017

Ruam Panas Hilang! Ajaibnya Sabun Marine Essence

Aucakk!
Ni hani punya bekas okkaay!


Dah DUA TAHUN KONSISTEN dengan sabun hijau ajaib ni sebab dah banyak bantu Hani merawat kulit oversensitive seketul Hani.

Tengok tuu tutup bekas tapawer ni pun dah pecah sikit. Hehhee

TAHAN LEBIH SEBULAN!


Korang tau, seketul ni Hani guna sorang potong kekecik masuk bekas elok elok pastikan sentiasa kering, memang boleh tahan lebih dari sebulan!


Tambah tambah musim panas lit lit sejak seminggu dua ni, memang tak sabar2 nak berkubang dalam bilik air je 
SEGAR SUNGGUH SEPANJANG HARI 
bila guna sabun ni!

DAPATAN KAJIAN SETELAH DUA TAHUN?


 ✅Tiada lagi kulit kering
Kulit kering macam mana? Haaa kuku panjang kan tuu? Cerr goress sikit kat kulit awok, tengok ada tak garisan memutih? Itulah tanda-tanda kulit anda sangat kering.

Hilang gelap-gelap di setiap celah-celahan badan! 
(ketiak, peha, leher, siku & kepala lutut)

Hilang ruam ruam panas gelembung!

✅ Kesan-kesan parut lama & baru kian memudar seterusnya hilang!

Hilang bau badan & bau peluh

Kulit oversensitive makin okay
Tapi ingat ye kulit sensitive ni takde ubat cuma kita boleh kawal tahap senstive kulit tu sendiri.



AWAS PRODUK TIRUAN!



In sya Allah moga makin ramai lagi yang berjaya dapatkan kulit sihat macam Hani dengan ikhtiar berkesan!

Oh ya peringatan mesra lagi gentle gituh dari Hani, awak cuba dulu sabun Marine Essence ni seketul, then rasai sendiri perubahannya.. 

Bukan terus sembuh tau tapi ambil masa sikit sebab sabun ni natural bamboo salt products with no hazardous chemical even Hani sendiri pun cuba habis sekotak (TIGA KETUL) baruu dapat kesan kesan kat atas tuuu 😁

But DO BELIEVE ME, awak cuba seketuii je pon dah memang nampak positive effect on your skin tahu?

In sya Allah

Nak cuba seketul?
Contact Hani lelajuuu oraittt? 😉




Tuesday, 10 October 2017

Kembali RAMPING Selepas Bersalin

😱😱😱

Rasa macam nak meletop tengok.
💥💥💥


Masa pregnant dulu tu perut Kak Dyna ni besaaar sangat. 

Baby boy keluar pun almost 4kg.

Kak Dyna ni orangnya tinggi, tapi halus mulus je badan. Bayangkan pulak, dengan usia yang sebaya Che Ta Bergetah tu, Kak Dyna boleh usung perut ke sana sini selama 9 bulan.
Biasanya confirm kita akan sakit belakang kan lepas bersalin. 

Nak tunduk urus baby pun tak selesa. 
Punya la sakit-sakit badan. 

Tapi kali ni berbeza sikit. Alhamdulillah as a mother of three, Kak Dyna dapat maintain fit lepas bersalin.
Ni dia kelebihan paling utama yang anda confirm akan feel, bila pakai Corset Magik ni lepas bersalin:

1. Darah nifas dan air bisa keluar sepenuhnya dari badan.

2. Rahim cepat kecut dan cepat balik pada kedudukan asal.

3. Terpaksa hilang berat mendadak walau makan macam raksasa.
Best kan? 😄
Kalau tergoder, terus la order!

PROMOSI ISTIMEWA BUAT IBU-IBU BERPANTANG atau BARU NAK BERPANTANG!

😇😇😇


Agent Sah Maharani 2018

Ramai yang tanya makan maharani ni untuk apa??
Ape faedahnya... Mujarab keeee...?


HERBA MAHARANI



Kehebatan & Keberkesanan Herba Maharani


- Membantu menyelesaikan masalah kesuburan wanita (permasalahan ovari dan rahim seperti senggugut, keputihan, haid tidak teratur, menopause & lain²)

- Menyerlah kecantikan luaran iaitu seri muka, lebih bermaya, bersemangat, kulit halus, awet muda & memberikan kebahagiaan kepada pasangan yang berkahwin.

- Mengawal selia tekanan darah, emosi & saraf

- Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payudara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat & memberi keanjalan pada payudara.

- Membantu menyelesaikan masalah sengal² sendi, asma, urat timbul, peranakan jatuh(prolapse uterus), sakit pinggang & lain².
- Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan, membantu membetulkan kedudukan - ovari,rahim& lain²
__________________________________________


Anda senantiasa letih & lesu?
Selalu mengeluh tak larat itu tak larat ini?
Anak-anak mula lasak?
Banyak kerja pejabat + Bertimbun kerja rumah?

Support diri dengan banyak tenaga dan disamping tu untuk kesihatan dalaman wanita dengan Herba Maharani...



Antara kelebihan Herba Maharani :::

✔mengurangkan senggugut
✔menyelaras kitaran haid
✔mengawal keputihan
✔memulihkan tenaga
✔melancarkan darah
✔menguatkan otot rahim
✔anti penuan
✔menghilangkan kelesuan
✔awet muda dan kesuburan



Cara makan diambil awal pagi perut kosong sebelum sarapan



cara mudah untuk mendapatkan HERBA MAHARANI untuk pembelian boleh contact Hani 019-5718408

COD sekitar Nilai, Sepang, Bangi, Kajang dan kawasan sekitarnya





Wednesday, 4 October 2017

"Mak Saya Pun Dah 20 Tahun Amalkan!"

Pssstttt...

Nak bagitau ni.

Ada orang tu, consume Herba Maharani daripada beliau muda lagi tau.

Sampaikan bila anak dia beli, dia cakap macam ni,


"Mak makan maharani ni daripada zaman anak dara lagi"
😱😱😱
Boleh bayangkan ke tak?

Daripada zaman anak dara lagi dah ambil.
Sekarang anak dah besar-besar dah semua.
Masih lagi dia setia pada yang satu.


Kalo la tak terbaik, mana nak setia, kan? 
Betul tak?

**Hanya yang ambil je mengerti.


JERAT SUAMI YANG SELALU KELUAR RUMAH

Kalau nak tahu lagi, #HerbaMaharani ni memang popular dengan nama #JamuJeratSuami tau.

Tang mana dia jerat, kena cuba dulu la.
Baru sendiri tahu macam mana.


KULIT PUN MAKIN HALUS, LICIN

Kulit pun lembut glowing gitu kalau konsisten ambil Maharani ni.
Patut la abam makin sayang.
Bini dia sah-sah makin muda tuuu.
Jangan pegi kedai makan, orang tertukar dengan anak plak.
Tak pasai-pasai kan


USAHA UNTUK HAMIL

Kalo yang tengah usahakan untuk hamil.
Alhamdulillah ramai dah client yang ikhtiar jalan terakhir dengan #Maharanini, dapat kesan positif.

Confirm tu kita tak leh nak confirm la sebab tu semua kuasa Allah s.w.t

Tapi setakat ni 9/10 client memang bagi feedback positif.

Alhamdulillah la kan.


Bukan apa, bila rahim kita, hormon stabil, memang lagi mudah la untuk hamil.

Jadi tugas maharani ni memang dia kerja senyap-senyap je untuk normalkan badan kita.


Suka tak kalau semuanya normal? 

Period pun teratur?

Silap-silap tiap-tiap tahun dapat jumpa dengan wad bersalin!
😅😅😅


Banyak je lagi #testimoniMaharani ni, tapi kang tak habis la plak cerita kat sini.

Contact je lah hani, nanti kita sembang panjang.



Hikmah Rumah Didatangi Tetamu


Kisah ni saja Hani share sebab Hani tau ramai antara para isteri (aipp tayahh tipuu!) yang kurang gemar bilamana rumah seringkali dikunjungi saudara mara rakan & taulan.. Nak nak lagi golongan isteri bekerjaya (macam Hani) lagi lah boleh bikin moody kalo suami maklumkan ada tetamu nak datang.. Sobsobs

Jujur cakap, Hani yakin sebenarnya ramai antara kita (golongan isteri) bukan tak gemar tetamu berkunjung, tapi TAK GEMARKAN MULUT tetamu tu.. Kita ni sebagai isteri sebolehnya nak serba serbi sempurna pada mata orang lain sebab kita ni jaga air muka suami..

Let say, couple baru kahwin, baru pindah masuk rumah baru yang 'kosong'.. 

Serba serbi kurang, tetamu datang pun cuma duduk atas karpet murah/tikar katon-katon, Nak hidang air ke kuih muih ke pun pinggan cawan tak berapa nak cukup.. 

Kita para isteri ni cuma nak tetamu selesa je dan Alhamdulillah andainya tetamu sedia maklum & boleh mengerti situasi & keadaan couple pengantin baru itu, tapi ramai jugak yang 'mengata belakang' itu ini tak mampu ada hati nak kahwin? 

Aiyaaaaaa! 

Lagi teruk kalau parents si isteri tu jenis materialistik! Haa habislah segala nya dikondem, serba serbi menantu lelaki deme ni tak lengkap tak mampu 😢 Kan ke sedihhh..


So Sebab tu Hani nak Share dengan korang semua kisah yang Hani terbaca ni, memang memberi kesan terhadap Hani tau.. Lepas2 baca kisah Hani terus Hani ubah persepsi terhadap tetamu.. 

Terima tetamu dengan besar hati & minda terbuka.. Lantaklah tetamu tu nak judge ke hape yang penting kita dah jadi tuan rumah terbaik 😊

In sya Allah

Sooooo, Let's Bacaaa....!!!

****************************************

Seorang perempuan mengadu kepada Rasulullah SAW tentang perihal suaminya yang suka menjemput tetamu ke rumah. Si isteri sangat penat menghidangkan makanan dan melayan tetamu..

Perempuan tadi pun pulang ke rumah tanpa sebarang jawapan daripada Rasulullah SAW..

Tidak berapa lama kemudian Rasulullah SAW memberitahu kepada suami perempuan tadi bahawa dia akan berziarah ke rumahnya. Lalu suami tadi pun memberitahu kepada isterinya bahawa pada hari ini kita ada tetamu istimewa yang akan datang. Isterinya bertanya:

"Siapakah tetamu itu?"
Maka dijawab olehnya bahawa tetamu itu adalah Rasulullah SAW.. Isteri tadi sangat gembira mendengar berita tersebut. Lalu dia pun menyediakan makanan yang lazat dan sedap-sedap untuk Rasulullah SAW..
Ketika Rasulullah SAW hendak pulang. Baginda memaklumkan suami tadi supaya memberitahu isterinya untuk melihat dipintu ketika baginda keluar.
Kemudian isterinya pun menuruti & melihat ke pintu semasa Rasulullah SAW keluar.
Dilihatnya binatang-binatang seperti lipan, kala jengking dan segala yang memudaratkan ikut keluar bersama Rasulullah SAW.. Beliau sangat terkejut lalu Rasulullah SAW berkata kepadanya:
"Demikianlah yang berlaku setiap kali tetamu menziarahi rumah seseorang."
Apabila tetamu kita pulang, akan keluar dari rumah kita segala bentuk bala, kemudaratan, binatang-binatang yang menyakitkan dan penyakit dari rumah kita.
Rumah yang sentiasa diziarahi tetamu ialah rumah yang disukai oleh Allah SWT.. Turunnya rahmat dan barakah dari langit.

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: " إذا أراد الله بقوم خيراً أهدى لهم هدية. قالوا: وما تلك الهدية؟ قال: الضيف ينزل برزقه، ويرتحل بذنوب أهل البيت ". فيااحبتي " الضيف دليل الجنة ". وقال رسول الله صلى الله عليه وسلم من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه ...
صل الله عليه وعلى آله وصحبه أجمعين..


ALHAMDULILLAH, TETAMU ADALAH PEMBAWA RAHMAT.