Tuesday, 29 August 2017

Antara TELAN dan SARUNG - Mana lagi baik?

Assalamualaikum korangg..

Okeh kali ni Hani nak share dengan korang pandangan Hani tentang yang mana satu kaedah slim terbaik.. Ini based on ilmu seciput yang Hani ada dan jugak experience selama mana yang dah pun & telah pun diamalkan selama nih.. in sya Allah..

Berikut Hani listkan beberapa perbezaan & perbandingan kaedah kuwus (baca:kurus)

B E R S E N A M

- berat memang turun 2-3kg.
- tubuh badan lebih sihat terutamanya kardio.
- detox naturally dengan sweating.
- kena amalkan specific move dalam    bersenam untuk dapatkan bentuk badan  idaman.
- nak kecilkan peha kena cycling, nak kecilkan lengan kena boxing, nak kempiskan perut kena sit up, nak tegangkan otot dada kena push up, nak bentukkan punggung kena squatetcetra etcetra etcetra .............


Rajin nau korang nak buat semua ni tiap hari? Lepas tu? Habis sesi senam terus membaham? ~ ehee

kee korang just buat macam abam meow ni? Sambil mulut ngapngap jajan mata tengok tv? ~ Hiks



D I E T

- berat boleh turun TAPI TENDENCY nak  rebound weight gain tersangatlah tinggi.
- tahan nafsu makan.. terseksaa ooo.
- calorie input mesti bersamaan calorie output
- rajin ke nak usung calculator untuk kira  berapa banyak calorie kita ambil untuk  harini?
- agak agak boleh dapat balik bentuk badan  anak dara/ idaman?
- fokus untuk 'kurus' depan penimbang (hilang kg) tapi tak nampak pun hasil kurus tersebut sebab perut & lengan masih kekal geleberr..
Memang korang kena amalkan konsep senam geleng kiri geleng kanan lah nampaknya every time di offer makanan.. ~ uhuu




U B A T K U R U S

- bantu kawal selera makan 👍
- detox terbaik.
- boleh turun berat badan.
- gemuk tu sejenis penyakit ke sampai kena  makan ubat?
- kalo salah pilih ubat memberi mudharat.
- nak kurus tapi perlu makan untuk kurus?  Pelik.
- bentuk badan idaman terus bertukar igauan.
- pernah fikir apa kesan pada buah pinggang anda lagi 10 tahun akan datang?






K O R S E T  PB

- lifetime warranty.
- labur sekali untuk selamanya.
- sihat luar sihat dalam in sya Allah.
- TERPAKSA dapat bentuk badan idaman.
- kardio makin elok sebab ada FIR.
- segala asset terletak dan terbentuk kembali persis anak dara kebaya zaman dulu.
- pinggang secekak dalam genggaman.

- NAK KEMPIS? 
Cuma sarung PB tak perlu nak sit up bagai nak rak!

- nak PUNGGUNG MANTOP terbentuk? 
Sarung girdle PB tak perlu nak squat teruk teruk atau tersalah squat haaa kan mendapaat!

- nak BODY GLASSHOUR?
Sarung FullSet PB (Long Bra + Waist Nipper + Long Girdle) in sya Allah wajib lah korang merasa body persis model gini!

pssstttttt!!!
Korang tau retis kak Ifa Raziah dah buat pengakuan yang beliau memang selama ni pengguna korset PB? Haa tengok lah body beliau kaann! Merecik!




Kesimpulannya :

Nak kurus memang ada banyak cara anda sendiri nilaikan mana satu yang bersesuaian dengan anda.. 

Bertuah mereka mereka golongan isteri & ibu yang punya masa & wang untuk commit ke kelas-kelas zumba, workout, boxing and so on..

Bertuah juga buat mereka-mereka yang punya banyak duit untuk setia makan supplement kurus setiap bulan..

Paling bertuah mereka mereka yang gigih amalkan diet dan senaman secara alami untuk maintain body & sihat luar dalam.. Gerenti tak terdedah dengan kesan sampingan apa pun kan..

Suka Hani nak highlight kat sini ialah point nya kita harus bersederhana dalam kehidupan kita.. Bersederhana makan, bersederhana senam, bersederhana berbelanja, in sya Allah semuanya akan seimbang sepertimana ajaran Islam..

Bagi isteri bekerjaya macam Hani, memang Hani tak punya banyak masa nak commit ke kelas kelas (duit pun tak berapa rajin nak invest untuk kelas senanya) maka sebab tu Hani pilih untuk sarung je korset Premium Beautiful.. in sya Allah settle semuaa masalah..

- jaga makan ✓
- bersenam ✓
- sihat luar dalam ✓
- jaga asset kewanitaan ✓
- jaga tulang belakang ✓
- jaga pinggang ✓
- jaga bentuk badan ✓

Alhamdulillah semua ni settled! Cuma dengan pemakaian korset Premium Beautiful yang memerlukan kita invest (beli) sekali seumur hidup!

Tak perlu pun nak asingkan gaji setiap bulan untuk supplement untuk kelas zumba untuk dotdotdot.. Cuma beli sekali dan pakai! Takmau lah simpan dalam almari pulak ye bagi almari pakai.. RUGI

...........................................................

Sampai sini je untuk kali ni okeh temen temen! Sekali lagi Hani ingatkan ni hanyalah sekadar pendapat & pandangan & pengalaman seketul Hani..

Till then!






No comments:

Post a Comment