Wednesday, 26 April 2017

PROMOSI EZICLEAN TIGA BERADIK!

Ding! Dong! Ding! Dong! Dang!

Assalamualaikum Salam Sejahtera ;)

Sempena kedatangan Ramadhan seterusnya disahut Syawal tak lama lagi, Hani SHARE PROMOSI EZICLEAN TIGA BERADIK! In sya Allah cuma RM50 je satu set..


Nak tau apa yang BEST pasal EziClean? Mai click tang nih ---- EziClean




Cetusan Kejayaan Mentor TLC : CDM Salleha Roslan


"Sejuta langkah bermula dengan langkah pertama!" - CDM Salleha Roslan

Hani memang inspired yakmat dengan mentor Hani yang sentiasa guide dan guide tanpa jemu sampai lah hani dah jauh berubah ke arah kebaikan macam sekarang ni.. Korang kenal hani yang dulu? πŸ™ˆ

Suka Hani share dengan korang kisah pahit manis CDM Salleha dalam meniti kejayaannya :

Saya terdorong untuk berniaga setelah melalui zaman kegelapan yang sampai sekarang tidak mungkin saya lupakan dan kini menjadi sejarah paling manis buat saya. Satu persatu impian saya mula tercapai apabila menjadi usahawan SHOM.

Inilah perniagaan pertama saya, dan InsyaAllah ia akan menjadi perniagaan tetap untuk saya perjuangkan sampai bila-bila, kerana segalanya ada dalam Sahajidah Hai-O. Apa-apa yang kebanyakan usahawan sudah capai dalam perniagaan ini, mungkin tidak boleh capai di luar sana. InsyaAllah, sekiranya datanglah bisikan-bisikan nakal sekalipun, saya akan tetap setia bersama syarikat yang telah merialisasikan impian saya.

Tuhan takkan ubah nasib sesuatu kaum, melainkan kaum itu sendiri yang mengubahnya. Rezeki kita memang telah ditentukan, tapi andaikata kita diam membatu, bagaimana perubahan nak dicapai satu persatu?

Jutaan terima kasih buat barisan mentor-mentor hebat, CDM Hj Azlan Deraman, CDM Hjh Siti Rohana, CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath kerana sentiada ada sepanjang perjuangan saya. Jasa kalian dalam membimbing dan bersabar mengilap saya dari batu lumpur menjadi berlian tak mungkin dapat saya lupakan sepanjang hayat.

Terima kasih tidak terhingga buat semua rakan kongsi di Malaysia, singapura, dan Brunei. Terima kasih buat sahabat-sahabat TOP LEADERS CIRCLE dan semua famili Dolomite yang sentiasa memberi galakan dan kerjasama yang hebat sepanjang perjuangan saya.

Terima kasih buat suami tersayang Halmie Abd Hamid yang sentiasa menjadi tulang belakang dalam apa-apa jua keadaan. Dahulu tidak menyokong, kini beliaulah orang kuat yang paling banyak berjasa di belakang tabir kejayaan saya. Dari hanya seorang Pemandu Lori kini berjawatan tetap memandu C CLASS untuk menemani isteri ke mana-mana sahaja. Terima kasih ibu ayah, mak abah, anak-anak dan seluruh keluarga yang tak putus-putus mendoakan. Kerana andalah, saya akan terus berjuang untuk meneroka lebih jauh.

Alhamdulillah, kehidupan berubah 360 darjah setelah dua tahun berniaga. Kehidupan saya dahulu bukan sekadar "kais bulan makan bulan" tetapi kais pagi makan pagi! Namun, hasil ilmu yang diperoleh dan tindakan sepenuh hati, kini rezeki masuk tidak henti- henti setiap hari.

Tidak malu saya katakan yang sebelum ini hutang saya bukan setakat keliling pinggang, tetapi hutang yang saya tanggung akibat kelemahan diri sendiri adalah penuh melilit seluruh badan. Rasa nak bernyawa pun tak lepas. Kusut nak fikirkan mana lagi sumber yang nak digali untuk tutup hutang sedia ada. Nak pinjam mak ayah segan, nak pinjam adik beradik pun segan, nak pinjam sedara mara? Lagilah segan. Nak pinjam bank? Semua bank saya dah pinjam. Nak pinjam ahlong? Mungkin! Andaikata saya menolak perkongsian dari mentor saya , CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath 5 tahun dahulu, mungkin hari ini saya menambah hutang dengan ahlong. Dan pastinya hidup pun tak tenang apabila dikelilingi hutang.

Pernah suami menangis kerana terlalu tertekan dengan masalah kewangan. Sebagai wanita, banyak sangat yang kita inginkan hingga terlupa nak ukur baju di badan sendiri. Rumah sewa selalu sahaja tak mampu nak bayar, kereta pula berkali- kali di tarik. Susu dan pampers anak, alhamdulillah dapat subsidi dari mertua, tapi semua itu sampai bila? Sampai bila mertua nak tanggung kehidupan kami sekeluarga? Malu rasanya sudah berumahtangga pun, mak ayah yang perlu tanggung kehidupan anak-anaknya.

Pernah juga kami tidak punyai walau satu sen pun dalam poket sendiri, hingga terkorek-korek cari celah-celah kerusi dan poket baju untuk kami buat belanja sehari-hari. Yang paling tidak dapat saya lupakan adalah apabila saya tidak punya satu sen pun untuk bayar duit rawatan perubatan di sebuah hospital kerajaan. Waktu itu duit rawatan hanya lima ringgit sahaja. Jangan kata lima ringgit, lima sen pun saya dan suami tidak ada masa itu. Terpaksalah kami tebalkan muka untuk minta staff hospital itu bayarkan wangnya dahulu. Alhamdulillah, dari tak mampu nak keluarkan lima ringgit untuk rawatan hospital kerajaan, kini pakej perubatan untuk diri sendiri dan tiga anak dapat disediakan.

Kunci kejayaan adalah SABAR, SABAR dan SABAR. Kejayaan ada caranya manakala gagal pula ada sebabnya. Orang yang berjaya sentiasa belajar tak kira dengan sesiapa dan di mana sekalipun. Orang yang berjaya sentiasa berfikir untuk berusaha, orang yang berjaya sentiasa bertindak untuk terus berjaya demi kejayaan rakan taulan dan saudara mereka pula.



Terima kasih SHOM atas peluang yang diberikan. NIKMAT BERNIAGA BERSAMA SHOM!

Anda ingin lakarkan kisah kejayaan anda? Jom  #MyDreamMyStory #LetsJoinUs #TopLeadersCircle


Wednesday, 19 April 2017

Slipped Disc ::: Testimoni Premium Beautiful 2017

Satu demi satu masalah kesihatan dibongkar dan rupa-rupanya boleh dirawat secara alternatif dengan korset Premium Beautiful.. 

Dah cakap kan korset Premium Beautiful ni memang 70% SIHAT manakala baki lagi 30% CANTIK tu memang dapat terpijak sebab kita ni orang perempuan ni kalau dah kesihatan tiptop 
in sya Allah cantik sangat dah tu ;)

Okeh kali ni Hani terujaaaaa yakmat nak share dengan korang testimoni terbaru panas dari ketuhar tentang seorang akak ni yang alami slipped disc dan disebabkan beliau tak sanggup tahan sakit lagi sehingga menjejaskan rutin harian, maka beliau nekad cuba segala alternatif yang ada selain daripada rawatan hospital sebagai ikhtiar untuk sihat.. 

Alhamdulillah beliau berjumpa dengan Premium Beautiful ;)

..............................................................................

Ramai yang tanya keadaan q sekarang, dah sihat ke belum. Actually q pakai PB nie sebab q kena slip disc. So kerap juga q berulang ke hospital untuk buat medical checkup.

Disebabkan q dah tak tahan sakit, q cari la alternatif lain untuk kurangkan sakit tu. Dipendekkan cerita q jumpa la #PremiumBeautiful nie. Masa tu q tak kisah dah pasal harga atau kurus (walaupun masa tu q sangat comel) yang penting sakit q hilang.

Alhamdulillah, pemakaian secara konsisten & komited pada diri sendiri penyakit slip disc tu lama-lama berkurangan & effect daripada tu q alami sekarang ialah TERKURUS tanpa sengaja πŸ˜‚

Memang q suggest kepada mereka yang sakit belakang, slip disc, bongkok ataupun bu*cit pakai #PremiumBeautiful nie sebab sangat bagus, berkesan, cepat & mudah.


..............................................................

Best kan? Best kan? Best kan?

Bilamana diri sendiri tak berkira untuk jaga kesihatan diri sendiri, gerentilah diri sendiri yang berpuas hati kan kan kan.. Alhamdulillah Hani tumpang bahagia tengok kak Q ni sekarang.. Kemain kauu canteks nya ituh! ;)

Suka Hani nak betulkan (buat kesejuta kali) sarung korset Premium Beautiful ni bukan asbab nak kurus semata mata, tapi sebenarnya 70% wanita yang sarung Premium Beautiful ni disebabkan sakit.. YES SAKIT!

Bila dah sakit, baru tau kos rawatan tinggi rendah, baru tau azab bila Allah tarik nikmat sihat tu kejap.. Masa ni baru lah tak nampak dah benda murah ke benda mahal ke apa ada sebat je.. 

Hani nak tanya korang, terutamanya kaum wanita & kaum perempuan, tak sayang diri sendiri ke? Dah sakit baru nak mengadah cari penawar.. Time sihat kemain sombong.. Eh bersyukur ke tu dengan nikmat sihat yang Allah bagi? Tepuk dada tanya selera anda sendiri..

Haa ha hah oopppsss! Over pulak Hani.. Sorry girls.. Nak details pasal Premium Beautiful? Contact Hani okeh kesayanganss sekalian ;)


Premium Beautiful Penipu - Bahaya Korset Pelangsing

Jangan buat kelakar boleh tak?


Lama dah Hani nak share ni. Dari zaman Hani blur blur buat business ni lagi dah ada yang rajin viral kan gambar ni.



Ada yang siap beriya-iyaaaa tag gambar ni pada kawan-kawan yang teringin nak pakai Premium Beautiful.

APA MOTIF AWAK???

Meh sini Premium Beautiful Expert nak fahamkan yang Corset ni satu-satunya Corset yang PALING SELAMAT di pakai, PALING BERKESAN pada badan, PALING SELESA pakai (Jika Dapatkan Dari Trusted Agent), dan CORSET PERINTIS/PIONEER sebab dah lebih 20 tahun berada dalam pasaran Malaysia tau!

Kalau macam ni la keadaan organ dalaman badan hakak, takde rezeki la hakak nak pregnant sebab peranakan pun tak tau dah lari kat mana.

Sengsara la hidup hakak sebab nak membuang pun sangkut-sangkut sebab usus, hati, ginjal, pankreas, buah pinggang semua dah berterabur macam ni.. Siap tulang rusuk pun bengkok!

Untuk pengguna Premium Beautiful and bakal pengguna Premium Beautiful, kalau korang kena tag dengan gambar ni, boleh la join Hani gelak guling bergolek tergolek sama-sama.


Alang-alang gelak berdekah dekah tuu, meh Hani share sini antara sebab kenapa orang cakap korset bahaya..

Sebelum tuu korang tau tak korset paling awal dulu dibuat dengan menggunakan tetulang ikan paus.. Sebab arus fashion zaman dolukala memang followed by this hypothesis : 

"Semakin kocik diameter pinggang seorang wanita, semakin menyerlah seri kecantikan beliau."

Muahahah!

Kenapa tulang paus?

Sebab dolukala deme belom jumpa teknologi tetulang keluli yang kita gunakan dalam pembuatan korset Premium Beautiful..

Korang boleh refer gegambau kat bawah ni yek :



Haa inilah antara obsession fashionista dolukala tau! Memang deme ni nak pinggang sekocik mungkin!

Bila pinggang dah ghoper gini macam then baaaruuu lah compatible dengan gambau yang korang viralkan tuu (Rujuk gambau paling atas)

Kejap, ada pernah keee korang jumpa kitorang PB Expert ni pinggang segitu rupa???

Atau geng geng sedar diri yang dah ber Premium Beautiful tu pinggang segini rupa???

Kalau ada tolong report ke Hani okeh, Hani kasi hadiah!

Harga Premium Beautiful Murah 2017 : Promosi Raja Sehari JIMAT RM300

Jimat RM300 sempena Promosi Raja Sehari 2017!


Assalamualaikum awaaakkk! Salam Sejahtera ;)

Harini dah masuk pertengahan April 2017.. Amacam azam tahun baru untuk slim melim? Hihihi

Okay abaikan misi kurus yang asek bertangguh tuu dulu tapiii buat awaak yang NAK NAIK PELAMIN tahun ni WAJIB AMBIL PERHATIAN UNTUK JAGA BADAN..

Haa marah kee Hani? Tak marah langsung tapi nak gelaak kat korang yang kedekut nak sarung Premium Beautiful tapi pakai iPhone laa holiday sana sini laa.. (mesti awak kecam Hani kan?

Bukan apa, awak awak cuma invest RM8-RM9 SEHARI SELAMA SETAHUN untuk dapat kesan yang melebihi 10 tahun.. Awak beli iPhone la apa la harga sama dengan Premium Beautiful tapi warranty setahun je.. Pulak tu takde benefit pon untuk sihat.. Haa marah marah..

Okeh berbalik kepada tajuk asal entry (maaf ye Hani ni kelaut jugak kenkadang) memang Hani tengah ON PROMOSI RAJA SEHARI buat awak yang nak cantik masa hari bahagia nanti :)

Cuba tengok gambau bawah ni :


Cantik ke cantik baju pengantin tu? Cantikk kan baju ditambah dengan lace bagai.. Tapi kan awak ada sakit mata sikit tak tengok gambau atas tuu? Hani sakit mata tau! Sobsobsobs

Hani taknak la gini yang jadi during your wedding nanti awak! 

Sebab tuu Hani bersungguh ajak awak sarung korset ni haaa.. Memang la time photographer nak amek gambau, kita boleh tahan nafas (tapi besar atas lak) sebab nak kempiskan perot.. Tapi kalo gambau candid? acaner tuuu awak?

Senang cerita, Hani nak korang sarung Premium Beautiful masa naik pelamin bukan nak suruh korang pakai busana ketat sendat nak tayang kat orang.. Kesian laaa inchek suami korang tuu haa kann..

Dah nama walimah a.k.a kenduri kawen, mesti laa banyak kerja, busy, penat, semua ada kan? Memang konfem melepet lah lepas selesai majlis.. Mana nak meraikan tetamu jauh, tetamu dekat, pihak keluarga belah lelaki lagi, nak jaga 'kesopanan' auu auu lagi control ayu lagi.. hahah macam susah ja kawen ni kan.. 

Apa yang korang dapat sebenarnya lebih dari slim kurus cantik shape bagai tu tau.. Apa yang korang akan dapat lepas sarung Premium Beautiful :::

  • Hilang buncit
  • Badan lebih kemas
  • Tiada lagi sakit & lenguh pinggang
  • Tampil lebih berkeyakinan!





Jadi bersempena promosi ni Hani bagi diskaun RMxxx ditambah REBATE RMxxx yang masih ON untuk full set Premium Beautiful Classic dan Elegance..
















Psttt... Wedding sekali je tau awak.. 

Nak ke nanti lepas 10 tahun anak2 selak album kawen nampak mama nya yang opppsss.. Nak?





Herba Maharani - Alternatif untuk Hamil



HERBA MAHARANI

Sejauh Mana Membantu untuk Dapatkan Zuriat??

Pertama sekali ... 

Kenali antara punca mengapa wanita sukar hamil :

HAID TIDAK TERATUR
Haid tidak teratur disebakkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) merupakan salah satu penyebab masalah sukar untuk mendapat anak.

OTOT RAHIM LEMAH
Otot rahim yang tidak kuat merupakan antara penyebab kandungan gugur pada awal kehamilan.

MASALAH HORMON
Masalah hormon yang tidak seimbang.
Actually, memang ramai perempuan yang bermasalah untuk hamil disebabkan masalah-masalah di atas tu.


Diantara khasiat Herba Maharani ni ialah:

♡ menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
♡sesuai untuk menyelesaikan masalah senggugut, keputihan, haid tidak teratur.
♡merangsang hormon estrogen & progesterone dan melancarkan peredaran darah


Monday, 17 April 2017

Hanya kerana Seketui Bata

Assalamualaikum awwaaak!

Ni full story kepada cerita secoet yang Hani share kat FB tu ye.. Nama pun FB kan memang idok le awwak nak scroll siap click ...Read more.. lagi kan? Kan? Kan? 

Awwak kan malas! Hahahh okay gurau pun tak boleh kaaaa awwak? Rilek and enjoy your reading!
..........................................................................


Hanya kerana Seketui Bata 

Suatu ketika yang tak dapat dipastikan bila, kedapatan seorang saudagar yang telah membeli 500 ketul bata untuk dibuat dinding di hadapan rumah nya..

Maka saudagar tersebut pun membina dinding itu dengan penuh cermat dan hati hati supaya tidak berlaku sebarang kesilapan dan hasilnya elok lagi cantik..

**Mohon Cikgu Bahasa tidak kritik gaya bahasa & tatabahasa**

Setelah seminggu (kan zaman dolu sebab tu lama) berhempas pulas akhirnyaa siap jugak dinding idaman beliau tu.. Saudagar amat berpuas hati dengan hasil dinding nya.. Ramai yang lalu lalang memuji muji kecantikan & kekemasan dinding yang telah teguh terbina..

Tersipu sipu lah sang saudagar menerima pujian dari orang ramai dan bertambah tambah lah 'kembang' jadinya..

Tiba tiba pada suatu hari, seorang lelaki melintasi dinding sang saudagar lalu menegur,

"Tuan saudagar yang budiman, apakah tuan tak nampak apa yang saya nampak?"

"Apakah hal nya itu tuan?"

"Dinding yang tuan bina ini sememangnya cantik lagi kukuh. Namun ada seketui bata yang senget. Ini bata nya tuan. Apakah selama ini tidak ada yang nenegur?"

"Oooh betui la tuan. Satu bata ini senget. Baru saya perasan. Selama ini langsung tiada yang menegur. Semua hanya memberi pujian dan terus memuji."

"Saya ada cadangan tuan saudagar. Apa tuan sudi mendengar?"

"Tolong berikan ku cadangan tuan. Aku buntu mau melakukan apa dengan dinding ini. Sungguh tiada ku sangka ada seketui yang senget sedang kan selama hayat ia terbina, cuma pujian & kagum yang hinggap bertenggek padanya."

"Saya sarankan agar tuan saudagar runtuhkan kembali dinding ini dan bina semula supaya ia lebih kemas dan kukuh. Itu lah sebaiknya tuan."

"Apa? Runtuhkan dan Bina semula?"

"Begitulah pada hemat saya tuan. Baiklah saya undur diri dulu."

Maka runsing lah saudagar memikirkan hal seketui bata yang senget ituu walaupun dia tidak tinggal di Kampung Pening Lalat.. Disangkakan elok sempurna binaan dindingnya selama ini akan tetapi tetap terdapat sediikit cacat yang terus menjadikan dinding tersebut kelihatan buruk..

Selama tujuh hari tujuh malam lamanya tuan saudagar tak boleh tidur dek kerana memikirkan solusi terbaik untuk dinding nya itu.. Setelah itu, seorang lelaki pun bertanya tuan saudagar apakah penyebab kepada kemurungan & kerunsingan beliau seminggu ini..

"Apakah tuan hamba tidak perasan akan seketui bata ini? Habis segala penat lelah saya membina dinding ini dengan penuh kepayahan tiba-tiba hanya kerana seketui bata ini, cacat keseluruhannya." Keluh tuan saudagar mengenai permasalahan yang telah merunsingkannya selama tujuh hari tujuh malam itu.

"Rupanya ini yang merunsingkan tuan saudagar selama ini ya?" tanya lelaki itu sambil tersenyum.

"Iyaaa tuan hamba. Apakah wajar aku runtuhkan kesemuanya dan bina kembali? Supaya binaan seterusnya lebih sempurna dan kukuh? Apa kata mu tuan hamba?"

Lelaki tadi tersenyum lebar lalu membalas :

"Tuan saudagar yang bijaksana, apakah hanya kerana SEKETUI BATA itu tuan saudagar mau meruntuhkan kesemua nya? Kan masih ada 499 KETUI BATA yang lain? Cuba tuan fokuskan pada 499 ketui bata yang lain yang sempurna lagi cantik tu. Tidak berbaloi dan tidak adil bilamana hanya SEKETUI BATA yang senget tapi tuan mau meruntuhkan kesemuanya. Saya pasti jika tuan berjaya alihkan fokus kepada bata-bata yang lain, sudah tentu yang senget yang cuma seketui itu akan dapat dikaburi. Begitu pandangan ku tuan saudagar." Jelas lelaki tadi dengan panjang lebar.

"Begitu juga kita sebagai manusia tuan saudagar. Kejadian kita takkan pernah sama sekali sempurna. Hanya Allah SWT yang Maha Sempurna kejadian Nya. Apakah hanya kerana SATU KELEMAHAN seorang manusia, lantas seluruh peribadi nya diburukkan? Sangat tidak adil situasi itu tuan saudagar. Maka kerana itulah kita disarankan agar sentiasa husnuzhon (bersangka baik) dengan setiap apa yang mendatang terutamanya dengan Allah SWT. Kita juga seharusnya sentiasa pandang yang baik baik supaya unsur negatif dapat dikurangkan sekali gus mengurang kan suuzon (berburuk sangka) yang mengundang dosa." Sambung lelaki itu tadi. 

Tidak berapa lama kemudian lelaki itu berlalu meninggalkan tuan saudagar yang masih konpius itu.

Termenung tuan saudagar. Ada benarnya kata-kata si lelaki tadi. Mengapa hanya fokus pada SATU keburukan sedangkan ada lagi 499 bata lagi yang elok. Sekiranya dia mengikut saranan lelaki tadi sudah tentu dia tidak akan perasan pun akan kehadiran bata yang 'cacat' itu.. 

Maka tamat lah episod kemurungan tuan saudagar.. Dia kembali ceria seperti biasa..
......................................................................

Okay jujurnya cerita ni Hani taip dan susun atur ayat sendiri (sebab tu terabuq) tapi idea asal ialah daripada seorang Tuan Lawyer budiman yang Hani jumpa atas ETS msa on the way balik Penang dua minggu lepas..

Sebenarnya cerita ni ada BANYAAAK pengajaran yang boleh sama sama kita ambil.. 

Terutamanya dalam menjalani kehidupan seharian sebagai hamba Allah dan saudara sesama muslim..

Okay terima kasih awwaak yang baca tu.. Nak habaq cerita ni ada kisah sambungan tau! Hehe

Till then! 

Wednesday, 12 April 2017

Berpantang dengan Bengkung Premium Beautiful

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET : 

HILANG 11KG SELEPAS 44 HARI PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET SEBAGAI SET BERPANTANG

😱😱😱😱😱


Hai awak! ;)

Awak perasan kan lately ni Hani sikit-sikit post pasal berpantang.. sikit sikit post pasal bersalin.. sikit sikit bersalin normal lah bersalin caesar (czer) lah kat Facebook tuu.. Perasan?

Sebab apa tau, sebab Hani memangg terujaa sangat nak share dengan awak testimoni seorang ibu muda yang berpantang dengan bengkung Premium Beautiful ;)

Sama macam ubat. Kalau doctor pesan suruh makan 3 kali sehari untuk cepat baik and kita follow, In sya Allah kita akan cepat sihat & baik. Kan? :)

So sama macam rahsia slim Premium Beautiful korset ni. Kalau Premium Beautiful Expert pesan pakai setiap hari minimum 8 jam sehari, so mestilah ikut tau kalau nak result yang sama macam kitorang dapat ni.. 

Faham?

Sharing hebat daripada real-person experience with Premium Beautiful corset by one of our Top Leaders Circle's sister yang berjaya hilang 11kg selepas 44 hari pakai Premium Beautiful ni sebagai set berpantang ..

................................................

Puan Norarni Yusnida



Arni mmg jenis kalau preggy mmg besor. Masa preggy anak sulung, berat cecah 69kg. Preggy anak ke-2 berat cecah 67kg. And anak kedua lahir berat 3.7kg tau! So boleh bayang la ye besor mana perut ku membesorπŸ˜‚

Arni bersalin normal. So by right hari pertama mmg da boleh terus sarung waist nipper tu. Tapi arni xleh cangkuk waist nipper tu. Sbb buncit sgt perut ni. Sedih tau!
Hari ke3 arni paksa cangkuk waist tu. Then lepas tu makin lama makin senang. 

After bersalin, berat arni turun dari 67kg ke 56kg. Kadang 55kg. Berat arni mmg takat ni je. So yg hari ke 5 tu mmg berat ni lah. 

Korang nak tau tak, magic nya PB ni. Walaupun berat yg sama, tapi bentuk badan boleh jadi tak sama. 

Sebabnya....

Mesti korg terkejut. Berat arni tak turun pun. Mmg takat tu je. Yelah, makan banyak kotπŸ˜‚sbb asik lapar. Kita breastfeed anak kan. Tapi korg tengok lah sendiri hasilnya pakai PB. Even berat sama, tapi nampk slim kan day 44 tu daripada day 5πŸ™Š

So harap boleh turun lagi lah. Hari ni turun sikit berat 54kg. Haha. Moga leh la capai 50kg at leastπŸ˜€

Teringat dulu berpantang anak first, mintak suami bawak kan seluar jeans yg selalu pakai sebelum preggy, konon nak pakai lepas pantang. Tapi mmg tak muat wehπŸ˜‚

Kali ni confident je, mintak husben bawak kan baju kurung size XS nak pakai waktu kenduri. Memang muat pun!!

So memang berbaloi tau pakai PB masa berpantang😍😍😍

...........................................................................

Terbakar kan awak dengan perkongsian kak arni ni.. Lagi terbakar bila awak tengok gambar testimoni beliau..

Makanya promosi istimewa buat awak awak bakal-bakal ibu mithali kat luar sana tu, tak payah pepening macam mana nak get in shape lepas bersalin ;) 

Lagi best bila awak sarung Long Girdle dari Premium Beautiful ni kan, bukan je boleh membantu merapatkan kembali peranakan awak tapi jugak berupaya 'menarik keluar' saki baki darah nifas awak tu tau tau..

In sya Allah ;)

FREE CONSULTATION & FABRIC TOUCH!


Premium Beautiful Korset No 1 Malaysia

Mahal ke Premium Beautiful Corset ni? Kalau mahal kenapa permintaan sentiasa ada je setiap hari.. Korang acuu tengok bukti ni..


KENAPA ??

Sebaaab mereka ini semua dah bandingkan kaedah mana yang paling jimat lagi berkesan sebenarnya.. 

Pengalaman mereka sendiri guna korset yang biasa-biasa tu,kosnya lagi mahal dari harga Premium Beautiful Corset ini tau..

Kos korset Biasa-biasa ( korset pakai buang )

1 tahun = RM600 X 2 = RM1,200

2 tahun = RM2,400

3 tahun = RM3,600

10 tahun = RM12,000

Wauuuuu! 

Kalau dengan korset Premium Beautiful,range harga cuma dari RM2,500 boleh pakai bertahun tahun tauu.. Sebenarnya boleh pakai sampai bebila cuma nya kena tukar size lah.. Sebab pemakai Premium Beautiful tegar ni WAJIB ramping TANPA SENGAJA ;)

Kalau rosak,koyak,patah atau apa apa je lah jenis kerosakan boleh terus hantar repair FREE je.. 

Sebab Premium Beautiful ni 
WARANTY SEUMUR HIDUP..

Bukan itu sahaja, bila pakai korset pembentukan badan & kesihatan Premium Beautiful ni turut dapat membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan seperti -: sakit pinggang,senggugut,bantu untuk naikkan peranakan,hilangkan keputihan dan yang paling seronok dalam sihat dan cantik dengan hanya pakai baju dalam ajaib ni jer..

Kesian customer yang pakai set pakaian dalam ajaib Premium Beautiful ni tau,dalam masa beberapa hari je terpaksa terima padah bila pinggangnya makin hari makin mengecil,perut yang buncit makin hari makin slim..

Sekarang ada pulak promosi untuk Set Premium Beautiful ni..Anda jimat RM300 untuk setiap set tau.. ;)

Korang boleh terus contact Hani untuk ambil ukuran korang dan dapatkan size yang paling paling sesuai..

"Eh? Kena ukur pulak? Saya size M je Hani.."

Setiap orang saiz tak sama.. Tambah tambah kita wanita ni yang memang Allah anugerahkan bentuk badan yang cantik sebab tu kena hargai & pelihara tau.. Macam mana nak pelihara? Haa sarung Premium Beautiful lah jawabnya! ;D

Memang special untuk kita sebab Premium Beautiful ni direka khas untuk setiap inci pada tubuh badan kita.. Custom Made gituuuhh orang guna word tu sekarang kan.. WAJIB dapatkan size yang betul untuk hasil terbaik, BUKAN ROBOT! 

Memang selesaaa sangat-sangat dan anda konfem dapat rasakan perbezaannya dengan korset-korset yang lain..

Korang yang cantik boleh contact Hani tau..Special offer!😘😘

Tips Bakal Pengantin

Assalamualaikum semuaaaa! :) :) :) Salam Sejahtera

Knock knock! Ada bakal pengantin kat sini tak?

Ini nasihat dan tips berguna untuk korangg! In sya Allah :)
Orang kata kehidupan selepas berkahwin ni akan jadi sedikit suram, senang kata “tak enjoy dah”. Tapi kenapa? Bukan ke kehidupan selepas berumah tangga itu lebih indah daripada segalanya yang ada di dunia ini?
Seperti yang kita lihat dalam kebanyakan cerita dongeng, selalunya ia akan berakhir dengan kebahagian yang tiada berpenghujung. Betul tak?
Tetapi selalunya, mana ada selepas puteri-puteri itu semua berkahwin dengan putera idaman mereka, mereka akan kembali berjumpa dengan keluarga mereka.
Oh ya, ini menunjukkan betapa masa anda untuk diluangkan bersama keluarga akan berkurangan dan harus ditumpu sepenuhnya pada suami tercinta dan keluarga baru yang ingin dibina.
Jadi, disini ada beberapa perkara yang mungkin anda mahu pertimbangkan sebelum anda bergelar isteri kepada si dia yang bertuah memiliki anda itu! :)
Nombor Satu (1)
Ada Pendapatan Sendiri yang Kukuh


Ini sudah semestinya! Harus diingatkan kepada anak-anak dara yang bakal menjadi isteri tidak lama lagi, anda perlu pastikan yang anda betul-betul miliki kondisi kewangan yang kukuh iaitu dengan mempunyai pendapatan sendiri terlebih dahulu. Janganlah mengharap pada si suami pula nanti. Babak-babak menyayat hati di dalam filem telah banyak menceritakan, sifat seorang lelaki itu kadangnya berubah-ubah dan silalah bersedia daripada segi fizikal dan mental. Bukan hendak menakutkan anda, tetapi inilah yang dinamakan lumrah kehidupan. Jika apa-apa berlaku dikemudian hari, anda bisa menanggung hidup anda sendiri bersama dengan anak-anak anda. Come on! Buktikan yang anda mampu hidup berdikari, berdiri diatas kaki sendiri tanpa mengharap belas kasih orang.
Nombor Dua (2)
Cuba Tinggal Sendiri (Berdikari)

Perasaan tinggal sendirian dan tinggal bersama keluarga itu ada bezanya. Sesungguhnya, tinggal bersendirian itu akan lebih mematangkan anda dan menyumbang impak besar secara tidak langsung kepada anda, lebih-lebih lagi jika anda ini adalah bakal pengantin. Ya lah, kalau tinggal bersama ibu bapa ni, semuanya diuruskan dengan rapi, kebajikan anda, keperluan anda, semuanya ditanggung beres oleh kedua orang tua anda. Jadi, sebagai hasilnya, anda cuma goyang kaki bagai puteri raja gitu, tak tahu apa yang berlaku dan apa yang harus dilakukan. Berdikari itu penting. Oleh itu, cubalah belajar hidup dan tinggal sendirian supaya anda lebih bersedia dan tidak digelar “katak dibawah tempurung”. Nak jadi isteri ni bukan senang, perlu belajar menghadapai situasi-situasi genting. Ambil masa yang ada untuk anda belajar benda-benda baru, seperti belajar resepi masakan yang baru. Nak tambat hati suami perlulah dari seleranya kan? atau apa sahaja perkara yang anda tidak berpeluang untuk lakukan ketika bersama keluarga dahulu.
Nombor Tiga (3)
Bermanja Sepuasnya dengan Keluarga


Lepas ni jangan bermimpilah nak tidur dibawah ketiak ibu anda lagi atau nak temankan ayah anda tonton perlawanan bola setiap kali FIFA World Cup berlangsung! Suami anda nak letak di mana waktu tu? Jadi, inilah masa yang terbaik untuk anda habiskan bersama-sama keluarga anda. Pergilah makan angin bersama atau adakan majlis makan kecil-kecilan seperti BBQ diantara keluarga anda sahaja. Sekurang-kurangnya anda akan buat keluarga anda rasa disayangi dan tahu anda masih menghargai mereka sebagai orang yang banyak berjasa kepada diri anda sedari kecil. Air yang dicincang tidak akan putus, itulah yang dinamakan darah daging.

Nombor Empat (4)

Jadi Anak yang Baik!


Sematkan di dalam diri bahawa anda akan jadi anak dan isteri yang sempurna. Walaupun sudah bertukar status sebagai isteri orang nanti, hubungan anda dan keluarga tidak akan tercela. Anda masih anak kepada kedua orang tua anda dan mereka masih lagi ibu bapa anda. Dengan itu, semakin besarlah tanggungjawab anda, bertambah hati yang harus anda jaga. Anda perlu bijak uruskan masa dan membahagikan kasih sayang sama rata. Memang suami itu syurga anda, tetapi tetapkan ‘ranking’ carta hati anda dengan sebaiknya. Ibu bapa itu adalah nombor 1 dihati anda dalam kategori A dan suami itu juga adalah nombor 1 dihati anda dalam kategori B. Adil.

Nombor Lima (5)

Persiapan Diri (Fizikal + Mental + Emosi + Rohani)


Okeh ni walaupun berada di tangga ke Lima tapi sebenarnya kena antara benda yang terpenting jugak tahu. Fizikal? Yeaaa mestilah kena jaga & pelihara. Bagi wanita, mesti anda nak tampak cantik untuk suami bukan? Tambah tambah malam pertama. Kalau boleh kurus, kurus je lah demi untuk suami bukan semata mata kurus sebab nak sarung kebaya sendat tu pulak tau. Kesian laki korang kalo lepas je akad nikah terlafaz korang buat freeshow. Buat lelaki pulak sah sah lah anda tak kurang nak gagah & sado kan? Jadi wajarlah hilangkan boroi boroi tu cepat cepat okeh.

Emosi? Ni lagi penting terutamanya untuk kaum wanita. Ingat! Nanti lepas dah sah bergelar suami isteri sebolehnya tinggalkan lah perangai budak budak tu haa. Kesian laki korang tau! Pening macam macam hal nak kena handle. Hahahah! Yang lelaki pulak sudah sudah lah melepak atau main game tu. Ala kadar je ye. Ingatlah once seorang wanita bergelar isteri, maka suami lah segala gala nya. Nak makan pun ingat suami. nak mandi pun mikir suami. 

Rohani? Betulkan kembali niat. Dalami ilmu ilmu berkaitan munakahat seterusnya parenting (mesti nak baby kan?) Macam biasa ilmu ni memang wajib sebelum nak buat apa pun. Nak kahwin pun masih kena tuntut ilmu (bukan ijazah ke master of perkahwinan tau) Lepas kahwin lagilagi lagi dan lagi kena tuntut ilmu. 
..........................................................................................................

Okay Hani kongsikan antara 5 tips tu dulu ye :)

Ada banyaaak lagi tips lain dan Hani cuma share antara tips yang paling penting in sya Allah.. Oh yaa untuk dapatkan bentuk badan menawan ataupun hilang boroi tu memang boleh contact Hani terus sebab Hani memang consultant PB Expert!