Wednesday, 29 March 2017

FREE DELIVERY Orang Kajang dan Bangi 2017



Assalamualaikum Salam Sejahtera

Agak lama jugak Hani tak up entry kat sini kan? Sebab baru baru ni Hani tengah busy dengan persiapan sikit.. Persiapan apaa? Adalaaa nanti bila sampai masa Hani reveal okeh ;)

Entry kali ni SPECIAL BUATWARGA KAJANG & BANGI sebaab Hani akan ke sanaa untuk COD produk SHOM! Haa since sekarang ni ramai yang charge COD sebab ye lah kan, abam posmen pon kita bayar takkan duit minyak + tol kita sendiri kita tak charge?

Buat pengetahuan semua, Hani belom lagi mengenakan charge untuk COD sebab Hani memang akan buat tour ke kawasan-kawasan tertentu dan terpilih makanya sekali harung je lah kan.. 

Isnin lepas Hani dah sampai ke CYBERJAYA
Semalam Hani ke BANDAR BARU NILAI

Makanya suka cita Hani nak share dengan korang, pada JUMAAT bersamaan 31/03/2017 ni Hani akan ke Taman Kajang Sentral dan Saujana Impian KAJANG! 

Ada yang baru nak cuba dan ada yang dah berkali kali repeat order.. ;)

Alhamdulillah

Soo ISTIMEWA BUAT WARGA KAJANG & BANGI, ada lagi nak selit order produk meletops SHOM? Hani buat FREE DELIVERY YE


Antara produk meletops Hani share dengan korang 

- Min Kaffe
- Garlic Plus
- Marine Essence
- Celgynic Gold
- Infinence
- Cozuma
- Maharani (out of stocks)
- EziClean
- BB Plus 
- BVSM
- Shake ME
- N'Licious

...............................................................................

OOOHHHHHH YAAAA!

PROMOSI SET KEMPIS JIMAT 
meletups meletops tau!

NP : Min Kaffe - RM33
Garlic Plus - RM44

Promosi : Set Kempis cuma RM70 SAHAJA!


Promosi SAH selagimana belom berakhir kempen Kempis Sebelum Raya

psstttt : Lagi 58 hari nak puasa tau you ols


Agent Sah lagi Aktif SHOM,

Thursday, 16 March 2017

D'Niz Patin Oriee : The Best Tempoyak in Puncak Alam

Assalamualaikum Salam Sejahtera Semua Sekali

Apa khabar?

Kali ni Hani berkenan nak share dengan korang tentang masakan patin tempoyak paling BEST so far in Selangor.. Nak rekomen pun iyaaa jugak sebab memang sedap yakmat lahh kiranyaa!

Hani ni memang suka sangat venture into foods.. Tak kisahlah apa jenis species sekali pun kalau dah RARE tu memang asek teringinn jaa nak try..

Dah bertahun tahun Hani mengembara mencari yang sesuai lagi berkenan dengan lidah ni, Hani perasan yang Hani memang sukaaaaaaa chentaaa amat masakan Pantai Timur, masakan asli Pahang, Thai's food dan maciam maciam lagi laa.. Western tayah cerita la kaan memang suka dari sejak azali lagi.. Emm kalau Asian cuisine, Hani prefer Korean's food compared to Japanese.. Taktau lah kenapa tapi memang adore betul makanan Korea (makanan je ye retis kpop tu Hani tak layan sangat) sampai tahap Kimchi (sayur jeruk) memang enak dimakan begitu sahaja (meratah) oleh sejenis Hani. Ehehe

Aiyaa apo pulak cerita pasal lidah Hani ni??? :')

Back to our topic, PATIN TEMPOYAK!
(Gambar di bawah ni ialah hiasan semata mata..Gambar ori kena scroll lagi bawah tau)




Hani memang chenta kan tempoyak! Tambah tambah lagi gulai tempoyak.. sambal belacan taruk tempoyak pun perrrrghhhh memang buat tambah 3 pinggan nasi laaa.. Paling puas masa Hani makan gulai tempoyak patin sungai freshly made by arwah Tok Ndak kat Jerantut, Pahang.. Uishh macam nak telan periuk jaa rasa masa tuu..

Since Hani memang suka kan gulai patin tempoyak, maka tak sah lah kalau pengembaraan JJCM Hani tak termasuk gulai tempoyak! Even mama buat pun dah cukup sedap, tapi susah nak dapat stok tempoyak tuu sebenarnya kan..

Maka lebih kurang ginilah Patin Tempoyak Adventure sejenis Hani bermulaaa.. Jeng Jeng!

Muka EXCITED nak makan patin tempoyak D'Niz Patin Oriee buat kali kelima!


Dalam banyak-banyak kedai yang menyajikan gulai patin tempoyak ni, Hani pilih D'Niz Patin Oriee untuk buat review! Lokasi nya yang terletak di Puncak Alam (jauh pun sanggup turun tau) dan memang mudah nak cari.. Kedai pun selesaa..


Okay kenapa Hani pilih D'Niz Patin Oriee?

1) Patin yang langsung tak hanyir takde bau. (Ni paling penting untuk masakan ikan sungai)
2) Ikan segar segar belakaa!
3) Pelbagai pilihan patin sangkar, patin buah & species ikan sungai lain seperti talapia pun ada.
4) Harga terlebih berpatutan MURAH
5) Pilihan lauk lain semua pun SEDAP!
6) Service terbaiikkkkk!!!

Haa ni lah contoh gambau original dari camera phone Hani untuk hidangan patin tempoyak D'Niz Patin Oriee


Nampak kan? Nampak kan? Kuah yang pekat likat cukup rasa tempoyak tak terlalu pedas tak terlalu manis.. Sekali hirup nak lagi sepuluh kali hirup..

Selalu Hani datang sini memang akan order semangkuk patin (sangkar) tempoyak extra kuah sampai nak melimpah & sepinggan nasi putih panas2 disulami ulam ulaman segar (ulam raja salad & banyak lagi pilihan ulam)

Harga?

Memang MURAAAAHHH

Semangkuk patin sangkar RM10 (extra kuah FREE)
Nasi putih sepinggan RM1
Ulam ulaman seikat tak pasti sebab tokey macam tak kira jaa.. haha

Harga ni VALID LAST Hani pergi sana Januari 2017.. Sekarang since ekonomi tak berapa nak betul Hani tak pasti dah naik atau masih maintain..


Punyaa laaa lebaq sengih tu sebab dapat hirup patin tempoyak terbaik.. Muka berpeluh pun tak heran dah! Hari ni hari Sabtu - kali terkahir (kali ke-5) Hani makan sini.. Nampak kan betapaa ramaaaiii pengunjungg kat sini.. In sya Allah sebelum Ramadhan nak mai Hani akan pi sana lagi.. (Kemainn berazam)

Gambar kat atas ni masa kali kedua ke kali ketiga ntah tak berapa nak ingat dah tapi hat ni patin sangkar - ambik yang bahagian isi tengah patin hat banyak lemak tu.. Uishh terangkatt sedut lelemak patin tu sebab FRESHHH SANGAT! Tak hanyir Tak bau sungai langsung! Memang pandai betul tokey ni basuh ikan sebab rasa lemak patin tu tetap ada tanpa sebarang hanyir..

Makan ikan sungai ni satu ja hat paling penting bagi Hani, kena betui cara basuh haa baru sedap! Buat lah masakan apa masak maciam mana sekalipun memang dijamin sedap! Tapi kalo kuah atau masakan tu meletops tapi basuh ikan tak kena gaya - hanyir duk melekat lagi, aduhhh spoil amat laaa.. huhu

Sebenarnya banyak dah Hani try patin tempoyak ni, tapi rata rata tak berapa berpuas hati sebab selalu sangat hanyir.. memang hilang selera lah kalo hanyir hanyir ni masuk mulut.. kembang tekak aih!

Selalu jugak terkena bila ambik ikan sungai even goreng punnnn duk hanyir situ lah.. adoi memang tak boleh nak telan langsung tau! :'(

Hat atas ni pulak, masa lassstt Hani pi sana awal Januari 2017 dulu.. saja la dah tau ni last kan.. sebab tu try amek patin buah pulak.. Walaupun kuah sama tapi memang ada beza antara patin buah dengan patin sangkar tau! 

Patin buah ni rupanya patin hat duk makan buah buahan yg hujung dahan pokoknya cecah sungai.. Sebab tu isi dia manis lemak lain macam! Huii memang padan la dengan harga dia.. Harga patin buah tempoyak pun RM25 standard size.. Tapi yang kat atas ni Hani dapat diskaun sebab size kecik sikit dari biasa dan jugak sebab dah habis telan semangkuk patin sangkar tadi.. (kantoi sejenis kaki makan)

Tempoyak ni rahasia dia takleh terlalu pedas takleh terlalu manis takleh jugak tmelampau pekat.. Haa semua ciri-ciri ni memang ada kat D'Niz Patin Oriee ni..

Macam sekarang Hani duk Nilai, memang ada patin tempoyak femes sentiasa ramaai orang kat Nilai ni dan Hani sendiri pon selalu check in lunch situ.. Tapi ye lah kan orang nogori pebret podeh.. Soo kat situ memang pedasss amat tapi still sedap! Cuma tak semua boleh tahan tahap kepedasan kedai tu laa.. Even family Hani (kecuali angah sebab dia duk mengaji Labu 5 tahun) pon takleh tahan.. Kikiki



Haaa tediaaaaa gulai tempoyak patin buah! Kasi zoom in sikit! Ngeh ngeh




Burppp!!!! Alhamdulillaaaahhhh licin dua mangkuk Hani hirup.. Rugi sangat bila Hani tengok ramai yang tak licin kan mangkuk depa! :'( Macam nak mintak mai Hani nak hirup jaa rasa tau dak.. Lain kali jangan mintak kuah lebih kalo takleh kasi mangkuk licin macam Hani hirup ni tau.. Hani sedih berlaku pembaziran kuah tempoyak tu.. (Dramaa lebih lak pompuan ni)

Habis JJCM Adventure Hani kali ni bertopik Gulai Patin Tempoyak! Ada banyak lagi Hani akan share dengan korang pasal makanan femes kat Selangor ni lepas ni.. Nak buat cemana sejenis Hani memang kaki makan pun! (Sebab tu sarung korset sesiap!)

Bagi yang berminat nak cuba patin tempoyak atau ikan sungai lain seperti talapia dan sebagainya kat D'Niz Patin Oriee ni, boleh la waze alamat kat bawah ni yee.. Link FB pon Hani share kat sini untuk korang tengok review.. in sya Allah benda baik sama sama kongsi!


Alamat : 

No.16-1, Jalan Dataran Suria 15/7, Seksyen 15,
Puncak Alam

Tips Hani : lalu jalan yang jumpa Masjid Puncak Alam yang sebelah Petronas belah kiri.. then ada simpang kiri kanan kat penghujung jalan.. belok kiri.. lepas tu belok kanan lepas jumpa deretan rumah kedai.. haha faham ke tak tuuu 


Wednesday, 15 March 2017

INFINENCE ::: Skincare Terbaik 2017



Teruja nak share tentang set skin care terbaik tahun 2017 ni. Set Penjagaan muka Infinence keluaran terbaru adik beradik Premium Beautiful.

Kiranya Infinence dan Premium Beautiful ni memang gabungan yang superb la. Pakai PB Corset, lepas tu calit-calit muka dengan Infinence pulak kan, ya Allah memang tiptop la.


One word je nak describe INFINENCE ni... AWESOME!!!!!!!! 

Hani baru nak cuba set Infinence ni sebab baru stop dari other brands (lagi mahal dari Infinence) so kena bagi gap sikit untuk kulit bernafas dan normal kan.. Tambah tambah kulit Hani ni super sensitive dah pelbagai brands mahal cuba tapi banyak tak sesuai..

In sya Allah Hani akan share dengan korang pengalaman sendiri guna skincare set Infinence ni bulan depan ye! ;)

Soooooo,

Entry kali ni untuk pengenalan & mukadimah untuk skincare set INFINENCE, Hani excited melampau nak share dengan korang pengalaman sendiri salah seorang pengguna Infinence setelah dua bulan.. Buat pengetahuan korang jugak, insan terpilih ni mempunyai masalah kulit super sensitive lebih kurang Hani tau (sebab tuu Hani tak sabar nak tryy!)

*****************************************

Sharing tiptop dari beliau :::




Kelebihan Utama INFINENCE ni dari pengalaman sendiri yang dah pakai hampir dua bulan set sample yang SHOM belanja tu adalah :

1) Memang rasa 24 hours hydration
2)Moisturizing effect after 24 hours in single application.
3) Yang hari-hari pakai make uo sangat-sangat WAJIB CUBA!!!


Sebab apa?

Sebab confirm mascara tak kan melekat bawah mata. Tak kisah la apa brand mascara jenis pun uol pakai, confirm time nak solat tu rasa seronok je nak cuci muka. Yess! senang sangat nak tanggal makeup. Muka pun tak kering langsung tapi lagi moist sepanjang masa.


Sel kulit mati terus tanggal tanpa pengelupasan pun.


Jerawat pasir senang-senang je keluar sendiri... 


Jerawat nasi cepat kering...


White head tepi hidung tu memang tak sempat la nak bersarang lama-lama.

Dasyat kan penangan Infinence ni.
Sal share ni memang base dari pengalaman Sal yang mana kulit Sal ni sangat sensitive dengan skin care sebarangan especially yang ada ingredient "fragrance"

Salah pakai skin care je habis muka jadi kertas pasir.


So jom Sal share kan pulak dengan uol apa isi kandungan, kelebihan infinence ni satu persatu dan harga Infinence ni.

Serius excited nak share dengan uol tau. Sambil menulis ni pun rasa gerammmm nye nak uol semua cuba pakai infinence ni. Confirm skin uol rasa ringan, lembab, tak berminyak, tak gatal-gatal, tak menggerutu.



Macam mana rupa Infinence tu ye?

Ni la dia rupa Infinence tu. Besar jugak kandungan dia sebotol. In shaa Allah tahan untuk digunakan 3-4 bulan ni. Cuma yang kerap cuci muka sebelum solat, boleh la extra kan HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE


Tengok botol Infinence ni pun dah bergetar jiwa. Ni kan pulak kalau dapat pakai set penjagaan muka tanpa was-was ni.


Apa la baik sangat company kami ni. Siap tolong buatkan grand event lagi just untuk buat pelancaran new product Infinence ni. Ni red carpet event kat Sunway Hotel Spa & Resort yang dihadiri lebih kurang 2,000 tetamu undangan khas termasuk Datuk Jimmy Choo, Rizman Ruzaini dan Ziana Zain.

Harga dah la tak mahal pun Infinence ni, Tapi dia punya launching tu siap grand habis!

Sal tak keluarkan satu sen pun untuk tujuan marketing Infinence ni. Kami datang just bayar entrance fee yang siap dapat goodie bag lagi, then dah boleh dapat merketing free dan detail info tentang Infinence ni. 

Ni yang best sangat berniaga dengan SHOM ni tau. Tak yah pecah-pecah kepala nak fikir macam mana cara nak pasarkan product sebab SHOM sendiri dah siap complete buat R&D dia sendiri sebelum launch kan new product infinence ni. 

Lepas tu siap keluarkan jutaan bajet sendiri untuk pattern kan every product yang dilancarkan. Just imagine ye, kalau la kita ada company sendiri, bukan sikit-sikit belanja tau nak keluarkan bajet untuk pattern kan product kita. Memang telan amount besar punya. 

Tapi Alhamdulillah berniaga dengan SHOM ni semua ready dah. Tinggal nak terus mulakan je dengan berkongsi pada orang. Sharing pulak bukan la jenis kena ketuk-ketuk pintu rumah orang pun. Tapi just full use je social media yang ada.

Korang nak Hani ajar macam mana untuk buat income ribu ribu dalam business online ni boleh je. In sya Allah Hani memang suka sangat nak guide orang yang sedia untuk belajar dan bagi komitmen untuk kejayaan diri korang sendiri sebab Hani pun mengajar free je. Tak de charge pun. Jadi bila ada peluang untuk belajar buat side income ribu-ribu dengan product bertaraf superstar ni, jom la amik peluang :)

My Number is 019-5718408
Whatsapp sekarang jom!




Nak tau tak apa keunikan Infinence ni?

1) Kelebihan dia, Infinence ni The ONE AND ONLY skin care yang ada Advanced formula in the market! Dasyat!

2) Setiap Botol Infinence ni pulak ada berjuta juta Active Plant Cells dari France

3) Dalam 5 jenis set penjagaan yang ada, setiap darinya ada Active Plant Cells yang unik.

4)Sangat memberi impak hydration terbaik, sangat melembabkan tanpa memberi kesan berminyak pada muka, kulit rasa fresh je sepanjang masa. Sesuai la untuk yang always ada masalah jerawat dan jeragat.



Kelebihan lain yang ada pada setiap botol Infinence ni adalah :

Ianya sangat selamat dan lembut pada kulit sebab:


No SD-Alchohol

No Mineral Oil /Silicone Oil

No PetrolatumNo Sulfat Surfactants (SLS / ALS / SLES / ALES etc.)

No DEA MEA

No Parabens

No MIT/MICT Preservatives

No Artificial Colorants


Ni la dia 5 jenis set Skin Care Murah dan terbaik dari Infinence.

1) Hydrating Duo Cleansing Mousse
2) 24Hours Hydrating Toning Essence
3) Intensive Triple Reviving Serum
4) Essential Illuminating Day Cream
5) Advanced Overnight Regeneration Cream


HARGA INFINENCE:


1) Hydrating Duo Cleansing Mousse RM119
2) 24Hours Hydrating Toning Essence RM139
3) Intensive Triple Reviving Serum RM159
4) Essential Illuminating Day Cream RM139
5) Advanced Overnight Regeneration Cream RM159



TOTAL FULL SET INFINENCE
RM835 Sahaja.

Murah je kan Infinence ni.

Nak beli satu-satu je pun boleh.


Macam mana nak guna Infinence ni?
Jom follow step by step yang ada kat gambar ni. 



Pencuci muka Infinence ni la yang Sal paling paling paling suka sangat! Rasa nak cuci muka pun rajin je. Uol just imagine la, tekan sikit je pun mousse dia, tapi dia punya keluarkan mascara, celak, foundation bagai tu memang dasyat!!!!!! Termasuk kulit mati kita sekali dia tanggalkan tanpa rasa sakit langsung.


Sal paling payah nak pakai toner. Sampai pernah ada masalah pores dulu. Lepas tu beli toner Dermalogica yang RM dekat RM300 tu. Memang best la sebab kulit pun jadi glowing je. Tapi, dah keluar Toner Infinence ni, better terus pakai Toner Infinence je la seba murah dan siap ada bonus tambahan lagi.


Serum Infinence ni memang lain macam sikit rasa dia. Memang uol akan rasa ya Allah nape la selama ni tak pernah jumpa serum macam ni. Sebab memang best. Cepat serap dan tak melekit langsung.


Ni pulak krim siang Infinence. Uol yang jenis suka sangat berjalan keluar rumah macam Sal ni wajib dapatkan satu tau. Biar kulit tu tak effect pun dengan bahaya sinaran matahari. Day cream Infinence ni dia tak melekit dan cepat sangat kering kat kulit muka. Nak makeup pun sedap je rasa.



Ni Night Cream Infinence. Pun terbaik jugak ni. 
Tahan lama kalau beli sebotol pun sebab kita pakai sikit je kat muka waktu malam.

Selalunya bila pakai night cream lain, kulit senang naik jerawat tau. Tapi bila pakai night cream Infinence ni, serasi pulak. Alhamdulillah.


Untuk pakai waktu siang, kita pakai set ni ye.


Mulakan dengan cuci muka, lepas tu pakai toner, then sapu serum, last sekali baru sapu day cream yang ada SFP 30 ni.


Ni set untuk waktu malam pulak.
Mulakan dengan cuci muka, lepas tu pakai toner, then sapu serum, last sekali baru sapu night cream supaya kulit kita dapat diperbaharui dengan sihat dan cepat masa tidur.



Cuba tengok kat gambar tu, Tu la dia kesan lepas guna Infinence. Memang la kulit makin lama makin berkedut, tapi kalau boleh jangan la kedut cepat sangat sebelum waktu. Better jaga supaya proses kedut tu lambat jadi. Kedut-kedut after 80's tu ok la. Tapi kalau 20+ ke 30 dah mula kedut, kita jugak yang rasa kurang keyakinan diri.



So uol, jom je la try cuci muka and jaga muka dengan Infinence ni. Sal share sebagai pengguna tau bukan sebagai penjual sebab Sal sendiri dah guna Infinence ni.



*********************************************************************************************

Haaa macam mana korang? Best kan INFINENCE ni?

Untuk pengetahuan korang lagi, beliau yang buat sharing ni memang ada masalah kulit sama dengan Hani - SUPER SENSITIVE!

Sebab Hani dari zaman dolukala dah cuba macam-macam produk untuk kulit - dari yang murah sampai mahal (Shurah, Safi, Clinelle, Nutox, Clean & Clear, Oxy, Cetaphil, Sebamed & banyakk lagi) tapi satu pun tak cocok :'( 

Korang jangan salah faham ye.. Hani cuba tu semua atas nasihat Doktor Pakar Kulit (Dermatologist) - sape kenal Hani dari kecik memang tau dah berapa klinik pakar kulit Hani terjah.. Sampai lah Hani pergi spa dan gunakan produk spa tu exclusive dari Jepun (boleh agak kan berapa harga) barulaaah kulit Hani okay..

Since kami - Hani dengan CDM Sal punya spesies kulit yang lebih kurang (cuma CDM Sal lagi cerah dari Hani) makanya Hani excited amat lah nak cuba Infinence ni..

So, NEXT ENTRY on INFINENCE will be MY VERY OWN EXPERIENCE YAA!

Tungguuuuuuuuuuuuuuu!!!


******************************************************************************************

Korang pun berminat berkenan nak cuba?

Mesti laah bolehhh.. Dan Hani akan share experience korang exclusively in my blog for next next entry about INFINENCE!


COD sekitar Negeri Sembilan, Bangi, Kajang, Shah Alam, Melaka, Pulau Pinang & Kedah






Tuesday, 7 March 2017

N'licious ::: Minuman Enzim Seisi Keluarga


Assalamualaikum Salam Sejahtera everyone!

Apa khabar? Kelipok kelipok kejap je dah masuk Mac 2017 kan? Agak-agak kan apa jadi dengan Azam Kurus 2017 anda? Still ongoing atau dah berkubur tunggu 2018 pulak baru nak mula? Ehehe

Okay cukup cakap pasal Azam Kurus.. Sebab cakap je kan, buat nya idok ;)

Korang tau tak, sebenarnya kan, gems (baca : gemok) ke kurus ke, semuanya berpunca daripada amalan diet atau pemakanan seharian kita.. Exercise pon ada jugak contribute tapi sebenarnya pola pemakanan kita paling penting!

Ramai kan tak suka sayur? Haaa jangan tipuu Hani taauu sapa hat duk perasing sayoq tuu ;)

Ramai suka buah, tapi selalu tak termakan buah (Hani lerr nih) sebab tak sempat beli dan kadang-kadang harega pom boleh tahan..


Sayur & Buah

Ramai suka - tapi ramai tak ambil

Ramai ambil - tapi cara pengambilan tak betul maka segala khasiat & nutrient hilang begitu saja

Ramai ambil - tapi tetap tak cukup sebab setiap satu sayur & buah terkandung nutrient yang berbeza


Habis tu? Macam mana?

Solusinya kena lah rerajinkan diri setiap hari atur sayur & buah untuk dimakan! 
Pagi sayur kekacang, tengah hari sayur hijau minum petang buah berserat dan makan malam buah citrus..

Haa kan? baru lah diet seimbang namanya.. 
Badan kita pun dapat nutrient secukupnya! Gituuuh ;)

Tapi kan, RAJIN ke korang ni? 

Nak PERGI PASAR beli sayur & buah..
Nak PILIH&TENTUKAN JENIS sayur & buah..
Nak SIANG & MASAK sayur & buah..

Soo, sekarang ni kan dah moden dah canggih segalanya pon cepat dan segera, maka terciptalah minuman enzim yang terdiri daripada GABUNGAN 118 JENIS BUAH & SAYUR

SENAAANGGG KAN? ;)

Memperkkenalkan, N'LICIOUS !

Sebelum Hani go deep tentang N'LICIOUS ni, meh Hani share serba sikit tentang Proses Penghadaman (Digestive System) badan kita..



Tahukah anda bagaimana proses pencernaan makanan dijalankan?
  • Badan tidak boleh menghadam makanan seperti yang dimakan.
  • Makanan mesti dicernakan kepada molekul yang kecil untuk nutrient diserap ke dalam badan serta membantu perkembangan sel-sel badan. Proses pencernaan kimia adalah memecahkan makanan ke dalam bahagian  komponen mereka ke dalam bahagian komponen mereka dan proses ini memerlukan enzim
  • Perbezaan kelas makanan memerlukan jenis enzim yang berlainan untuk menyelesaikan proses pencernaan biologi.


Kelas Enzim



 Apa itu Enzim

"Tanpa Enzim, kehidupan tidak mungkin terjadi"
- Perintis Enzim, DR Edward Howell

  • Enzim adalah asas  setiap benda hidup
  • Ia juga sebagai Pemangkin untuk semua tindak balas biologi dalam badan.
  • kerana semakin meningkat usia, semakin berkurangan enzim dalam badan

Hani faham, korang semua pasti pernah mengalami masalah penghadaman seperti :::

  • Cirit-birit
  • Kembung Perut
  • Sembelit
  • Muntah
  • Pedih Ulu hati
  • Sistem penghadaman yang tak elok
  • Intolakrasi laktosa
  • Senak Perut
  • Tidak dapat serap nutrient dengan baik
  • saiz badan yang makin meningkat
  • lemak badan makin banyak berkumpul

Apa yang berlaku nihh??

=Fenomena kekurangan Enzim=




Okaylah, korang tahu tak bagaimana penghasilan enzim berkurangan?


  • Penurunan enzim apabila usia meningkat
  • Pengambilan enzim daripada makanan terhad
  • Kehilangan / Kemusnahan enzim akibat oksidasi semasa proses penyimpanan
  • Penggunaan haba yang melampau memusnahkan enzim ketika memasak.




Keunikan Nlicious



- Enzim dari Taiwan yang terbukti secara SAINTIFIK dapat membantu sistem pencernaan


- Teknologi Fermentasi 3 step - Teknologi fermentasi yang canggih dan tempoh fermentasi panjang

- Konsep 5 warna - Meliputi keseluruhan zat makanan

-118 Jenis Sayuran, Buah-buahan dan herba - ramuan unik dan efektif

-Lazat dan Halal

-Dalam bentuk cecair





Mengapa Nlicious adalah minuman enzim yang terbaik?

1. Membantu memperbaiki sistem pencernaan


- Kandungan enzim Nlicious dapat membantu memperbaiki sistem pencernaan sehingga makanan yang masuk dapat dicerna dengan mudah dan jumlah zat yang dapat diserap oleh tubuh akan meningkat

2. Membantu mengatasi masalah pencernaan 

- Dengan baikpulih sistem pencernaan, maka masalah pada pencernaan seperti rasa  panas, kembung perut, muntah, pedih ulu hati, sembelit dan cirit birit dapat di atasi

3. Membantu meningkatkan penyerapan optimum nutrisi dalam badan

4. Membantu membekalkan sumber Fitonutrien yang penting kepada tubuh badan.


5. Membantu memecah karbohidrat, protein dan lemak secara efektif



 N'licious ni sesuai untuk kita semua

  • Seisi keluarga
  • Orang yang peka kesihatan
  • Orang yang kurang pencernaan
  • Orang kuat / suka makan
  • orang yang cerewet makan
  • orang suka makanan ringan
  • orang yang bersaiz besar



Semudah ABC cara penyediaan Minuman Enzim N'LICIOUS ni :

 1. Larutkan 1 paket Nlicious ke dalam 100ml air sejuk / air suam (dibawah 40 darjah celsius)
2. Minum 1 atau 2 kali setiap hari selepas makan


Opss!! dalam sekotak N'licious ni ada 20 sachets.. 

ok la jangan lupa save nombor Hani ya