Wednesday, 17 August 2016

Marine Essence. Rangkaian Produk yang Dipercayai

Ada yang kenal dengan nama Marine Essence, ada juga yang kenal dengan nama 'sabun hijau'. Tak kurang juga dengan yang memberi jolokan 'sabun ketiak'. (sigh~) Tapi walau apapun nama nya, fungsi dan khasiat sabun ni tetap sama tetap mantap tetap meletops!

Makanya, permintaan tak pernah surut tahu! :)

Ok, buat pengetahuan anda, rangkaian produk Marine Essence ni bukan cuma ada beauty bar a.k.a sabun ketoi je tau..tapi turut boleh didapati dalam bentuk liquid (cecair) daaaan bukan cuma untuk seluruh tubuh badan (termasuk muka) ada jugak Nourishing Shampoo yang memang sesuai untuk kegunaan seisi keluarga.


Antara manfaat dan khasiat Marine Essence


Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda. Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.
Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!

Apa kandungan Marine Essence???

Antara kandungan Marine Essence yang terbaik

1) Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

2) Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


3) Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.


4) Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.


5) Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


6) Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.


7) Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.


Hasil gabungan 7 ramuan aktif tersebut telah berjaya menghasilkan rangkaian produk Marine Essence yang hebat lagi berkualiti. Jangan tak tahu, sabun hijau ni makin lama makin dipercayai dan diyakini.


Nantikan testimoni dari pengguna tegar Marine Essence!


Agent Sah Marine Essence

Hani
0195718408

*COD : Nilai, Sepang, Bangi, Kajang, Kepala Batas, Penaga, Sg. Petani


*dengan terma & syarat

Tuesday, 16 August 2016

The Pasts Created Experiences NOT Our Future


"Your mistakes do not define you now
They tell you who you're not
You've got to live this life you're given
Like it's the only one you've got"

It's my favourite verse I guessed from 3 Doors Down for about 2-3 years back as like any other people, I also have had a past, a not-so-good past.

I made mistakes, learn from them.
I made choices, even some were not the best but still I've learnt a lot from them.


Because who were we before never define who are we today.

I have been in torturous pains.
I have been in numerous pains.

And,
Each pain lead to heartbreaks.
Even so each pain taught me lots of things.

And,
I'm glad that I have endured the pains.
I'm glad that the pains chose me instead of others.
I'm glad these pains scarred me enough, till I've become this way today.

Pain makes me stronger.
Tears make me braver.
Heartbreaks make me wiser.

Thanks the past, for this better version of me,
Thanks the past for this strength,
Thanks the past, for who I am today.

Therefore, having a dark past never define your future. It is US, ourselves who can change our destiny. Even Allah has said, (13:11) "Indeed Allah will not change the condition of a people until they change what is in themselves."

You have a past?
You have been a person you wouldn't wanna be ever?
Your past keeps haunting you till it affected your present?

Just remember this two cents from me, the pasts created experiences not future.

In sya Allah.

Let us together create a better future.
In becoming a better muslim.

Sunday, 14 August 2016

Meminta - Minta...


Fuuhhh! Fuuuhhh! Fuhh! (sambil meniup sawang dan habuk yg selamat dikumpul sekian lama)


Lama kan tak update sini? Apakan daya, saya budak baru belajar, baru nak berjinak dgn blog.. Asek tunggu idea datang memang sampai bila pon tak datang2 punyalah.. No choice.. Paksa diri selagi boleh sebab M.A.L.A.S tu penyakit terhaybat tahu..


Kita selalu berdepan dengan pilihan yg pelbagai, yg baik, yg kurang baik, yg x baik langsung, yg agak baik, yg, yg errr yg apa2 je lah.. Bila dah banyak amat “yang” yg datang, tipulah kalo kita cakap kita tak resah gelisah, tak runsing atau tak kisah langsung kan? Padahal benda pilihan ni lah yg seringkali menjadi bahan favourite minda kita untuk menyibukkan sel sel otak yg kadang2 je berhubung ni..Eh!


Meh nak share sikit, nak? Nak taknak tak kira, nak share gak..muehehe.. Allah dah ajar kita, seandainya kita dihadapkan dgn pilihan maka mohonlah doa kepadaNya.. Istikharahlah! Aiyaa balik2 istikharah bab nikah kawen je.. Apa? Tu je ke pilihan yg korang pernah ada? Yg lain? Decide sendiri, tak yah istikharah? Omaaiii


Sepatutnya, kita mesti menggantung segenap pengharapan hanya pada Allah.. Dari sekecik-kecik urusan sehinggalah sebesar-besar urusan.. Hatta, dah termaktub dalam doa ma’thurat pon (kalo korang pernah hayati) 


“Janganlah Ya Allah, Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri, walaupun kadar sekelip mata atau kadar masa yg lebih pendek dari itu.”


See? See? Dah ada guide pon.. Maksudnya kt sini, dalam setiap keputusan yg hendak dicapai, janganlah sesekali mengetepikan redha dan restu Allah.. Walaupun keputusan itu sekecik2 sesimple2 keputusan yg tak luak pon, mohonlah petunjuk dariNya kerana sesungguhnya hanya Dia yg memberi ilham dan cetusan dalam hati dan minda.. Ey, tapi jangan salah guna pulak ye.. kang tak pepasal pulak sengaja berdiri depan pintu night club pastu mohon doa agar dpt petunjuk samada nak masuk atau tak.. sekeh jugak kang!


Allah jua tempat meminta minta,
Jua tempat mengadu segala,
Setelah banyak dirimu berdosa,


Maka nikmatNya yg mana hendak kau dusta..