Wednesday, 28 December 2016

Beauty Elixir BB Plus - Worth the Price!

Why does BB Plus Collagen Drink is so - called Beauty Elixir?

We know that beauty will fade as aging take place. But with the improved and modern technology today, we're able to slow down the aging process! How? Here it is! Just simple triple R steps will make you look younger than your age and of course, prevents aging before its time..




Aging damages collagen that leads to skin damage 
Collagen accounts for 70% of the dermal layer of our skin. It is the basic building block of skin, bones, cartilage and other connective tissues in our body. Collagen assists in the regeneration of skin and works to maintain the skin’s suppleness. In the cartilage of the joints, it functions as a cushion to reduce the burden on structural system, especially the hips, joints and knees. 
External and internal ageing factors can damage protein fibers, fibroblasts and vitamins needed to stimulate collagen production. These result in aging of skin.

Why BB Plus?
BB Plus is made primarily from high quality fish collagen. Fish collagen is a Type 2 collagen, said to have a structure of an amino acid chain perfectly compatible to the humans. Due to the natural habitat of fish, the collagen derived from this marine animal has sufficient amino acids namely Proline & Glycine in their lower body temperature, similar to human collagen. Proline and Glycine are two amino acids responsible for formation of collagen, maintaining skin and cartilage. Fish collagen then are produced to peptides using latest technology for better absorption and availability. 

How does BB Plus works?
Triple mode of actions:
1. Repair  - Promotes micro cleansing, replenishes collagen peptides to damage or weak collagen network
2. Rebuild  -  Strengthens and protects collagen network through antioxidant  
3. Renew -  Promotes growth and production of new collagen cells 


What is the effective dose? 
Only one sachet (5g) daily for a youthful, flawless skin. Hydrolysis process produces peptides (about 3,000 Daltons in size) that are readily absorbed.

Are there any extra antioxidant protection?
Blackcurrant juice contains anthocyanins to protect the face & body against UV & free radical damage. Grape seed extract with OPC (oligomeric proanthocyanidins) reduces skin discomfort and promotes healing. Vitamin C and roselle strengthen collagen network, protect collagen in dermis and promote synthesis. 

How does BB Plus enhance skin performance? 
Apple fibre and inulin (dietary fibre) promotes skin clarity through detoxification.

How does BB Plus help in reducing discomfort of joints?  
Fish collagen peptide is also a good source of Type II Collagen of which is being found to be predominant component of hyalin cartilage able to help suppress inflammation caused by rheumatism and osteoarthritis.

Tuesday, 20 December 2016

JIMAT RM700 untuk Premium Beautiful Cash..

Memula posing dengan patung tu hani memang dah rasa itu lah figure paling kecik hani boleh dapat sebab ye lah masa tu pun dah rasa "Slim dah aku nii.." bahaha tapi rupa nya boleh pergi lebih jauh lagi keciik lagi langsing..

Rahsia? Sarung je korset ajaib #PremiumBeautiful sekurang kurang nya 8 jam sehari..

Mudah kan?

Ehh biar betul kau ni hani? Sarung pakaian dalam je pun boleh kurus?

Memang laa sebab korset ni bukan sebarang korset tau.. Jauh beza dengan korset yang ada di pasaran lain..

Nak tau apa element (cewahh mentang2 baru tadi Kak Ela ajar calculation molar) yang ada dalam korset #MagiCloth ni takmau malu takmau segan follow hani punya post lepas lepas ni naaa.. Hani akan share segenap aspek keistimewaan korset Premium Beautiful..

Sebelum tamat 2016 ni, hani nak bagi DISCOUNT HEBAT kepada sahabat-sahabat hani yang berminat nak reshape badan secara alami lagi sihat!

Contact hani meh, kita borak2 rahsia hilang 15kg hani dalam setahun lebih!




Gambar kiri : September 2016
Gambar kanan : Disember 2016




Add caption

Hani Saufi
019-5718408
PB Expert 


*Free consultation around Nilai, Pajam, Mantin, Bangi, Kajang, Putrajaya (dan sekitarnya)


Ilmu Laksana Garam, Adab Umpama Tepung

Memetik nasihat dari seorang sahabat hani tentang ilmu dan adab..

Ilmu umpama garam,
Adab umpama tepung..

Kiranya terlebih garam dari tepung, adunan tidak menjadi..
Begitu juga sebaliknya, terlebih tepung dari garam pun tetap tidak seimbang adunannya..

Follow je apa mentor cakap, in sya Allah menjadi 👍

#HaniSaufi
#MentoringBusiness
#BusinessCoaching
#TopLeadersCircle

Ada Apa Dengan Makan Gaji #Part1

Bilamana dah memasuki alam pekerjaan ni, nak nak lagi kerja yang konsep nya makan gaji maka memang akan terpaksa rela hadap kerenah boss dan pihak atasan.. takkan boleh lari sama sekali 😎

Cuma, tanya diri sendiri, apakah dengan pekerjaan yang aku lakukan sekarang ni lebih menjerumus diri sendiri ke arah melakukan dosa kering secara istiqamah atau meningkatkan ketaqwaan kepada Allah?

Anda yang bekerja, Anda yang tahu jawapannya.. Anda juga berkuasa membuat pilihan untuk diri anda..

Rezeki? Itu urusan Allah terhadap hamba Nya seiring keyakinan hamba terhadap kekuasaan Nya..

Alhamdulillah terima kasih Allah

#HaniSaufiQuotes
#BalikKerjaOnTime
#MasukKerjaOnTime


Sunday, 2 October 2016

Alhamdulillah

Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 

It's been a while since I made my post here isn't it? 

Lots of apologies from me 🙇🙇🙇

Lots of problems.. (ermm I might not address 'those' as problems but obstacles..yeahh obstacles!)


Lots of conflicts..

Lots of drama..

Tonnes of works..


(Sigh~)

On top of that all, He's given me a test! Which I should be very grateful because He is sending His love actually.. 

I fell sick! 

For those who knew me, I'm not that easy to catch any diseases especially demam but yep you heard me, I've got fever that lasts a whole week! And guess what, I'm pushing myself to self-healing but I think I'm not that young anymore.. sobsobsobs

Failed!

Annnddd I'm forced to see a doctor yesterday 😢

Can you imagine your feeling when your tonsils are swelling and they hurt like hell whenever you tried to gulp even your own saliva, then that doctor just said "Ooh ada bengkak tapi sikit je ni haa.." 😠

At last, I've been given 4 types of drugs (read : medicine) 😷

Alhamdulillah 
(Again?)

Yip yip

Since I was very busy and ran a hectic week last week, I knew I might been missing something that He reminds me by testing me with demam like this..

I might have pushed my physical too much until He tested me, with demam which I have to stop and rest and lie down all days.. but look now, I'm healthier 💪

I might as well have been very hard on myself, my feelings my mental my heart.. until He gave me this kinda sickness which I have to give my body a treat  (rest) and my mind a space to think better..

But, apart all of those reasons above, the most surprising thing is I've got a business partner from Klang, whom I never knew at all but she wants to be my partner in business.. This is totally unexpected event indeed! Alhamdulillah 

See, it's truth. What people keep sharing and saying.

"Allah mengambil sesuatu dari kita untuk Dia ganti kan dengan sesuatu yang jauh lebih baik, istimewa buat kita yang telah melewati ujianNya.."

Allah Allah Allah.

Wednesday, 17 August 2016

Marine Essence. Rangkaian Produk yang Dipercayai

Ada yang kenal dengan nama Marine Essence, ada juga yang kenal dengan nama 'sabun hijau'. Tak kurang juga dengan yang memberi jolokan 'sabun ketiak'. (sigh~) Tapi walau apapun nama nya, fungsi dan khasiat sabun ni tetap sama tetap mantap tetap meletops!

Makanya, permintaan tak pernah surut tahu! :)

Ok, buat pengetahuan anda, rangkaian produk Marine Essence ni bukan cuma ada beauty bar a.k.a sabun ketoi je tau..tapi turut boleh didapati dalam bentuk liquid (cecair) daaaan bukan cuma untuk seluruh tubuh badan (termasuk muka) ada jugak Nourishing Shampoo yang memang sesuai untuk kegunaan seisi keluarga.


Antara manfaat dan khasiat Marine Essence


Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda. Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.
Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!

Apa kandungan Marine Essence???

Antara kandungan Marine Essence yang terbaik

1) Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

2) Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


3) Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.


4) Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.


5) Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


6) Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.


7) Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.


Hasil gabungan 7 ramuan aktif tersebut telah berjaya menghasilkan rangkaian produk Marine Essence yang hebat lagi berkualiti. Jangan tak tahu, sabun hijau ni makin lama makin dipercayai dan diyakini.


Nantikan testimoni dari pengguna tegar Marine Essence!


Agent Sah Marine Essence

Hani
0195718408

*COD : Nilai, Sepang, Bangi, Kajang, Kepala Batas, Penaga, Sg. Petani


*dengan terma & syarat

Tuesday, 16 August 2016

The Pasts Created Experiences NOT Our Future


"Your mistakes do not define you now
They tell you who you're not
You've got to live this life you're given
Like it's the only one you've got"

It's my favourite verse I guessed from 3 Doors Down for about 2-3 years back as like any other people, I also have had a past, a not-so-good past.

I made mistakes, learn from them.
I made choices, even some were not the best but still I've learnt a lot from them.


Because who were we before never define who are we today.

I have been in torturous pains.
I have been in numerous pains.

And,
Each pain lead to heartbreaks.
Even so each pain taught me lots of things.

And,
I'm glad that I have endured the pains.
I'm glad that the pains chose me instead of others.
I'm glad these pains scarred me enough, till I've become this way today.

Pain makes me stronger.
Tears make me braver.
Heartbreaks make me wiser.

Thanks the past, for this better version of me,
Thanks the past for this strength,
Thanks the past, for who I am today.

Therefore, having a dark past never define your future. It is US, ourselves who can change our destiny. Even Allah has said, (13:11) "Indeed Allah will not change the condition of a people until they change what is in themselves."

You have a past?
You have been a person you wouldn't wanna be ever?
Your past keeps haunting you till it affected your present?

Just remember this two cents from me, the pasts created experiences not future.

In sya Allah.

Let us together create a better future.
In becoming a better muslim.

Sunday, 14 August 2016

Meminta - Minta...


Fuuhhh! Fuuuhhh! Fuhh! (sambil meniup sawang dan habuk yg selamat dikumpul sekian lama)


Lama kan tak update sini? Apakan daya, saya budak baru belajar, baru nak berjinak dgn blog.. Asek tunggu idea datang memang sampai bila pon tak datang2 punyalah.. No choice.. Paksa diri selagi boleh sebab M.A.L.A.S tu penyakit terhaybat tahu..


Kita selalu berdepan dengan pilihan yg pelbagai, yg baik, yg kurang baik, yg x baik langsung, yg agak baik, yg, yg errr yg apa2 je lah.. Bila dah banyak amat “yang” yg datang, tipulah kalo kita cakap kita tak resah gelisah, tak runsing atau tak kisah langsung kan? Padahal benda pilihan ni lah yg seringkali menjadi bahan favourite minda kita untuk menyibukkan sel sel otak yg kadang2 je berhubung ni..Eh!


Meh nak share sikit, nak? Nak taknak tak kira, nak share gak..muehehe.. Allah dah ajar kita, seandainya kita dihadapkan dgn pilihan maka mohonlah doa kepadaNya.. Istikharahlah! Aiyaa balik2 istikharah bab nikah kawen je.. Apa? Tu je ke pilihan yg korang pernah ada? Yg lain? Decide sendiri, tak yah istikharah? Omaaiii


Sepatutnya, kita mesti menggantung segenap pengharapan hanya pada Allah.. Dari sekecik-kecik urusan sehinggalah sebesar-besar urusan.. Hatta, dah termaktub dalam doa ma’thurat pon (kalo korang pernah hayati) 


“Janganlah Ya Allah, Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri, walaupun kadar sekelip mata atau kadar masa yg lebih pendek dari itu.”


See? See? Dah ada guide pon.. Maksudnya kt sini, dalam setiap keputusan yg hendak dicapai, janganlah sesekali mengetepikan redha dan restu Allah.. Walaupun keputusan itu sekecik2 sesimple2 keputusan yg tak luak pon, mohonlah petunjuk dariNya kerana sesungguhnya hanya Dia yg memberi ilham dan cetusan dalam hati dan minda.. Ey, tapi jangan salah guna pulak ye.. kang tak pepasal pulak sengaja berdiri depan pintu night club pastu mohon doa agar dpt petunjuk samada nak masuk atau tak.. sekeh jugak kang!


Allah jua tempat meminta minta,
Jua tempat mengadu segala,
Setelah banyak dirimu berdosa,


Maka nikmatNya yg mana hendak kau dusta..

Saturday, 26 March 2016

Saturday is PREMIUM BEAUTIFUL Day!

It's not office hours, it's not Sunday but it's PREMIUM BEAUTIFUL DAY !




Awal-awal lagi kita dah sedia untuk dating dengan mentor tercinta. Lagipun kan berpagi pagi itu menjemput rezeki? 

Musim panas gini memang segar sangat mulakan pagi kita dengan honey lemon suam.. Selain detox dapat juga redakan sore throat ni yang dah makin menjadi-jadi.. habis macho dah suara hani ni :')

Yang sebenarnya, harini nak pergi ziarah baby kat Melaka tuu.. mommy baby dah tak sabar-sabar nak sarung korset Premium Beautiful ni haa.. Jangan tak tau korset Premium Beautiful ni korset terbaik untuk set berpantang tau! Sementara tunggu mentor kita yang terlalu supportive sanggup turun dari KL, kita corat coret sikit kat sini..

Seronok sangat tau buat business bersama TLC ni.. Sebab apa sebab mentor memang akan guide kita habis habisan, dengan syarat kita pun rela dicanai oleh mentor.. Business ni memang sangat-sangat memerlukan mentoring, sebolehnya close monitoring supaya kita tak down dan aura kita sentiasa positif.. In sya Allah..

Mentor pon dah sampai ni so jom gerak sekarang.. Doakan hani dan mentor hani okay ladies! 


p/s : Besok ada kelas dengan Tuan Izan, nak tau siapa Tuan Izan? Haa tunggu naa nanti kita soksek soksek lagi, in sya Allah..


Tuesday, 16 February 2016

Semakin Menyerlah bersama TLC !!!

Hamboii kauu tajuk kemainn menyerlahh lagi noo! Hahaha betul lah tu memang menyerlah pun kan..(ok amek bakul serkup muka sendiri) 


Tangan dibahu, mata ke atas.. Fuh Fuh.. Seram lagi gerun sebenarnya bila tengok gambar sendiri dulu-dulu nih.. Mana tak gerunn acu tengok tuuu lemak serata alam melebeh sana sini (pejam mata) walaupun usia masih belasan tahun..eh..haa betul la tu belahshaan tahun..


Tapi yang bestnya kan, makin berusia makin terbentuk pulak lelemak tu seolah olah dialih dan dikunci ke tempat yang sepatutnya.. Koi solid utagha kata baq hang! Senyum pulak makin melebar makin tinggi keyakinan diri tu.. 


Siapa tak yakin kan bila badan dah kemas semua terletak elok kan kan kan?! Eh eh alamak ni bukan nak cerita pasal korset Superbrands tu (tutup mulut tutup mulut) Sebenarnya nak cerita atas asbab bersama sama TLC lah perubahan demi perubahan hani alami, dan Alhamdulillah semua ke arah kehidupan yang lebih baik..

Dari gedempon debab, koi kecik..Dari senyum mau tak mau, koi melebaqq..Dari amek gambar asek nak kepit sebelah orang acah2 kurus, dah berani selpie..Dari self-confidence fluctuating, dah berani bercakap di public..

Semua ni sebenarnya bukan boleh drastik diubah tapi memerlukan masa dan jugak sabar.. Memang rezeki tergolek hani bila dipertemukan dengan kumpulan TLC.. Syukurr, my life's getting better..

Meh tengok antara koleksi gambar hani dolu-dolu (lemparbelakang) sebelum bersama sama TLC..


Masa belajar kat Kajang..


Dinner Batch JAN 2015


Makmal masa masih belajar


Eid Fitri 2014

Setelah mengharungi suka duka bersama TLC dan semestinya dibantu oleh mentor-mentor yang membimbing segenap aspek kehidupan, gini lah pulak hasilnya pada gegurl bernama Nurhani nih..

Gala Dinner TLC 2015


Semasa masih berkhidmat di STIAS Seremban


Walimah Muna Liyana Feb 2016

Walimah Muna Liyana Feb 2016


Senyum! Tak perlu kata apa apa..
Senyum! Tak perlu kata apa apa..
Senyum! Tak perlu kata apa apa..


Dalam hati, tinggi tinggi panjatkan syukur kerana dengan izin Nya, hani bersama sama TLC sehingga ke saat ini dan ternyata terlalu banyak manfaat sepanjang tempoh kebersamaan in
i.. 

Alhamdulillah


Seronok sangat kan berniaga berjemaah gini?!
Jom kita menyerlah bersama TLC !!!

Sunday, 14 February 2016

"...Kerana Senyum itu Sedekah yang Menguatkan"



Tak mudah untuk kita kekal tersenyum bilamana hati dan jiwa sedang bergelodak menahan rasa..

Tak mudah, tapi TAK MUSTAHIL

Manusia, mana mungkin tidak ditimpa musibah..
Manusia, mana mungkin bebas masalah..

Senyumlah,
Kerana senyum itu penawar luka..
Kerana senyum itu mengubat jiwa..
Kerana senyum itu sunnah, dan sedekah..
Sedekah yang menenangkan,
Sedekah yang menguatkan..

Fasabrun jameel..
Hasbunallaha wanikmal wakeel..

"Cukuplah, Allah bagiku.."

...In Sya Allah...

#HaniSaufi
#pbexpert

Saturday, 13 February 2016

TOPLEADERSCIRCLE GALA DINNER @ KLGCC


Seronok sangat business dengan TLC ni senang-senang je dapat pengalaman duduk menyedap dalam limo siap ada photoshot bagai.. Fefeeling model sangat tau.. Model Premium Beautiful corset..

Eh tak mustahil lah nak jadi model dalam TLC ni sebenarnya.. Dah ada pun model-model meletops sebagai bukti.. CDM Kak Salha Zain dan CDM Kak Salleha Roslan tu mentor rapat kuat dalam business ni.. Mudah sangat kan? Sarung corset Premium Beautiful pun boleh jadi model.. 

Nak sihat? Premium Beautiful 

Nak cantik? Premium Beautiful

Nak tau?
Nak tau?
Nak tau?

Rajin-rajin contact PBexpert HaniSaufi
0195718408

#topleaderscircle
#premiumbeautifulcorset
#premiumbeautiful
#pbexpert